До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Який вигляд має остання книжка Пітера Ліндберга Untold Stories

Untold Stories – це нова розкішна чорно-біла книжка і водночас виставка Пітера Ліндберга. Це останній проєкт легендарного фотографа, який помер у вересні 2019 року.

За два роки до смерті фотограф Пітер Ліндберг вперше самостійно спроєктував свою виставку, для якої зібрав понад 140 фотографій з особистого архіву від 80-х років. До неї увійшли раніше ніде не показані фотографії легендарних супермоделей: Клаудії Шиффер, Карен Елсон, Мілли Йовович, акторки Уми Турман та інших. Виставка Lindbergh: Untold Stories відкрилася 5 лютого в Музеї Кунспалац у Дюссельдорфі і працюватиме до 1 червня.

Реклама

Кар'єра Пітера Ліндберга охопила останні чотири десятиліття, а його роботи визначили цілу епоху модної фотографії, яка розпочалася від революційної світлини моделей в кінці 1980-х років для американського Vogue. Одним з фінальних проєктів стала зйомка обкладинки British Vogue у вересні 2019 року, для роботи над якою його запросила редакторка цього випуску, герцогиня Сассекська.

Відкриття виставки Untold Stories супроводжує вихід однойменної книжки, яка з'явиться в лютому у видавництві Taschen. Книжка розповідає про досвід Ліндберга з організації виставки. Головна цінність видання у тім, що вона повна заміток і нарисів, і дає уявлення про творчий процес фотографа. "Коли я вперше побачив свої фотографії на стіні в галереї, коли ми тільки обговорювали виставку, це налякало мене, але також це було приємно, – сказав Ліндберг. – Було так важко мати справу з тим, хто я є насправді".

Виставка Peter Lindbergh: Untold Stories працює з 5 лютого до 1 червня в Музеї Кунспалац у Дюссельдорфі.

Фото: © Photography Peter Lindbergh (Vogue.co.uk)

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.