До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Цікаві факти про бал Met Gala

8 травня відбудеться традиційний бал Met Gala, який цього року стане початком масштабної виставки "Божественні тіла: мода і католицизм". Червону доріжку цього заходу обговорюють не менше, ніж "оскарівську", адже якщо для кінопремії гості обирають підкреслено стримані і елегантні вбрання, то тут мають можливість експериментувати в межах заявленої теми. Таїть Met Gala і чимало секретів, які знають тільки постійні учасники балу. Vogue.ua вибрав найцікавіші з них.

Зендея в Dolce&Gabbana, Met Gala 2017
Вбрання

Підготовка до Met Gala починається за кілька місяців до балу. Дизайнери і знаменитості найчастіше розглядають декілька пропозицій щодо того, з ким піти на бал і в чому піти. Чимало нюансів виникає вже в процесі створення образу. Наприклад, такі зірки як Кеті Перрі постійно мають справу зі сценічними костюмами, тому знають, що може привернути увагу і викликати інтерес. А частина гостей, навпаки, в химерних вбраннях почуватимуться невпевнено.

Реклама
Кеті Перрі на Met Gala 2017 року

Також дизайнери заздалегідь знають, хто буде сидіти з ними за одним столом. Це допомагає уникнути схожості суконь. Важливо, щоб всі вони були різних кольорів. Потім бренд вирішує для себе – чи дотримуватиметься він теми балу. Наприклад, цього року очікується велика кількість нейтральних образів, оскільки з темою релігії багато дизайнерів не працюють принципово.

Білети

Met Gala – подія платна і недешева. Ціна за квиток стартує від 30 000$, а за стіл від 275 000$. Варто зазначити, що у балу завжди є спонсори, тому всі гроші від продажу квитків відправляють в Інститут костюма і на благодійність. Звичайно, не всі гості платять за квитки. Бренди часто запрошують знаменитостей до себе за стіл, а Анна Вінтур – молодих перспективних дизайнерів, щоб підтримати їх таким чином.

За даними New York Times, більшість квитків купують такі модні компанії, як Burberry, Chanel і Versace. Це дає дизайнерам шанс привернути увагу до бренду, оскільки обрані ними знаменитості приходять в їхніх вбраннях. І незважаючи на ціну квитків або авторитет того чи іншого гостя, останнє слово залишається за Анною Вінтур. Саме під її суворим керівництвом увесь список запрошених.

Банкет

Анна Вінтур пред'являє величезну кількість вимог організаторам. Наприклад, серед них – заборона додавати петрушку, цибулю та часник до страв на вечірці. Закуски, такі як брускета, також виключені з меню, а все через побоювання, що вони приземляться на чиюсь сукню. Однак інсайдери кажуть, що на банкеті, в принципі, ніхто не їсть, і майже вся їжа залишається недоторканою.

Дизайнери і знаменитості

Традиційно знаменитості і дизайнери приходять на Met Gala парою. Наприклад, в минулі роки разом приходили Селена Гомес і Віра Вонг, Блейк Лайвлі і Карл Лагерфельд, Кара Делевінь і Стелла Маккартні. Варіації змінюються з року в рік.

Селена Гомес і Віра Вонг на Met Gala 2015 року
Селфі, смартфони і соціальні медіа

2015 року Анна Вінтур заборонила користуватися соціальними медіа будь-якого роду під час заходу. Деякі вважають, що така політика – задля забезпечення офіційним фотографам хорошої ціни за знімки, які вони роблять під час балу. Також Вінтур знаменита противниця селфі і не вітає цей вид фотографій на червоній доріжці балу, але за лаштунками відмовитися від живого фото в колі друзів просто неможливо.

Met Gala 2017

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.