До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Фотографка Олена Ємчук присвятила нову книгу святу Маланки

Олена Ємчук, всесвітньо відома фотографка та художниця українського походження, випустила фотоальбом, присвячений святу Маланки. До книги увійшли світлини, зняті до повномасштабної війни, в 2019—2020 роках, під час подорожі Ємчук до селища Красноїльськ у Чернівецькій області.

Реклама

Завдяки альбому Malanka глядач занурюється в магічне святкування Маланки, яке наповнено театралізованими перформансами з перевдяганням та масками. Альбом "Маланка" це особистий погляд Олени Ємчук, яка народилася та виросла в Києві, на давню традицію. "По суті, Маланка — це вигнання зими та закликання весни, давній звичай, що перегукується із сюжетом про повернення Персефони в грецькій міфології", — зазначає авторка.

У Красноїльську фотографка також зняла короткометражний фільм, прем’єра якого відбулася під час її персональної виставки в Українському музеї в Нью-Йорку 2023 року. У стрічці знялися українська художниця Аня Домашина та американський актор Ебон Мосс-Бакрак, зірка серіалу "Ведмідь" та чоловік Олени Ємчук. Сюрреалістичні світлини у книжці доповнені поетичним есеєм румунської культурологічної журналістки Іоани Пелехаці.

Олена Ємчук народилася в Києві у 1970 році, в 11 років разом із родиною емігрувала до США. У Штатах Олена зробила яскраву кар'єру фотографки, насамперед в індустрії моди: вона публікувалася в італійському та японському Vogue, The New Yorker, W, а також знімала рекламні кампанії для Kenzo, Cacharel та Dries Van Noten. Останні роки Олена також займається живописом, а в 2023 році проілюструвала збірку "Сучасна українська проза та поезія" українського Vogue.

Альбом Malanka вийшов у квітні в британському видавництві Claire de Rouen.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.