До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що дивитися на фестивалі "Французька весна"

30 березня в Києві та інших українських містах почнеться фестиваль "Французька весна". Гід по київській програмі підготував Vogue.ua.

Відкриття: спектакль "Садівниця Мю і кінематика флюїдів"

30 березня на Софіївській площі

Реклама

Традиційно відкриття фестивалю – найяскравіша його подія. Цього року французи покажуть у Києві масштабний повітряно-цирковий перформанс зі зворушливою назвою "Садівниця Мю і кінематика флюїдів". Сюжет вистави зосереджений на фігурі величезної квітки, яка відкривається, як музична шкатулка, і з якою взаємодіють всі герої історії. Це постановка французької трупи Trance Express, яка спеціалізується на вуличних шоу. Обіцяють акробатичні трюки, візуальні ефекти і живу музику.

Балет

14 квітня в Національній опері

Ідея гала-концерту "Вечір франко-українського балету" зрозуміла з назви – на сцені об'єднаються найкращі французькі та українські танцівниці. Солісти гала – прем'єр Паризької опери Франсуа Алю і солістка Англійського національного театру Катерина Ханюкова, які минулого року виконували в Києві "Пахіту" і "Шахерезаду". Їх партнерами на сцені стануть солісти Національної та Паризької опер.

Катерина Ханюкова
Музика

3 квітня в Національній філармонії

"Французька весна" в Україні розпочнеться з джазу. У Національній філармонії дасть концерт тріо Венсана Буржека – одного з найцікавіших піаністів Франції. Венсан закінчив знаменитий нью-йоркський музичний коледж Берклі, зробив успішну кар'єру в США, став призером премії Джанго Рейнгардта і номінантом на Victoires de la Musique Jazz. У Києві він виконає сучасний джаз разом з контрабасистом Деррілом Голлом і Бенджаміном Геноком (ударні) разом з Національним духовим оркестром України.

Але це не всі музичні події. У Харкові виступить популярний французький колектив "Музиканти Лувра", який гратиме твори Жана-Філіпа Рамо. Для тих, хто буде в Харкові, цей концерт – must visit: "Музиканти Лувра" створені в 1980-і роки в Парижі як оркестр, який популяризовує барокову музику і виконує її на рідкісних історичних інструментах. Також у межах фестивалю відбудуться концерти піаніста Тьєррі Майяра, ансамблю Alternance, струнного квартету Danos.

Кіно

Традиційно у межах Французької весни покажуть найкращі нові французькі стрічки. Кінопрограма складається з трьох частин: фестивалю допрем'єрних показів, "довгої ночі короткого метра" і ретроспективи. Детальний гід по кінопрограмі можна буде прочитати на Vogue.ua вже наступного тижня.

Кадр з нового фільму Франсуа Озона "З божої волі"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.