До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що відомо про MET Gala 2021

Добрі новини: бал Met Gala повертається — відразу з двома новими темами, на 2021 і 2022 роки. Подробиці знає Vogue.ua

Нагадаємо, що торік нью-йоркський Метрополітен-музей був змушений скасувати бал Інституту костюма через пандемію. Щороку MET Gala — найбільша подія у світі моди — привертає увагу глядачів з усього світу, а його гостями стають найвідоміші люди планети, від леді Ґаґи до Сари Джесіки Паркер. Хороші новини в тому, що 2021 року бал відбудеться, а також 2022-го, і два роки поспіль буде присвячений американській моді. За словами куратора Ендрю Болтона, пандемія дуже змінила світ моди, тож індустрія потребує підтримки. Саме тому організатори вирішили надати уваги локальній, американській моді, яка нині переживає ренесанс.

Реклама
Сара Джессіка Паркер, 2014

Тема балу й виставки цього року звучить як "In America: A lexicon of Fashion" ("В Америці: лексикон моди"). Вона досліджує сучасний словник американського стилю, робить акцент на виразних якостях одягу, а також аналізує зв’язок моди з питаннями рівності, різноманітності й відкритості. У стінах Інституту костюма буде створений вигаданий американський дім з прозорими стінами. Зразки моди XX й XXI століть заповнять інтер’єри, втілюючи звичаї й поведінку уявних жителів. Тема виставки наступного року — "In America: An Anthology of Fashion" ("В Америці: антологія моди"). Вона досліджуватиме розвиток американської моди в контексті складної й багатошарової історії країни.

Дата проведення балу — окрема історія. Традиційно MET Gala відбувається в перший понеділок травня. Однак у 2021 році через світову пандемію дату довелося перенести. Подія відбудеться 13 вересня. Нагадаємо, що червону доріжку Met Gala завжди вважали однією з найбільш значущих у світі шоу-бізнесу. Саме тут відбувалися яскраві дебюти й несподівані виходи, які обговорювали всі, — від Кейт Мосс у металізованій сукні Calvin Klein до принцеси Діани, яка стала тут найяскравішою зіркою в 1996 році. Цього році зірки, які скучили за публічними виходами, напевно поставляться надзвичайно відповідально до створення своїх образів — і нас чекає ефектне видовище.

Леді Ґаґа

Що стосується виставок, то першу з них — "In America: A Lexicon of Fashion" — відкриють 18 вересня 2021 року й вона функціонуватиме впродовж року. 5 травня 2022 року відкриється виставка "In America: Anhology of Fashion" в американському крилі. Вона буде доступна до 5 вересня 2022 року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.