До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Бенксі збирає гроші для України

Знаменитий британський художник Бенксі й далі привертає увагу всього світу до України. Цього разу він оголосив про продаж 50 трафаретів, гроші від реалізації яких підуть на допомогу нашій країні. Цією новиною він поділився зі своїми підписниками в Instagram.

Бенксі в Україні
Бенксі в Україні

Реклама

Придбати унікальні трафарети можна буде в благодійного фонду Legacy of War Foundation — партнерів цієї акції. Їх вартість становитиме п’ять тисяч фунтів стерлінгів за кожну одиницю. Для проєкту Бенксі намалював мишу, що шкрябає коробку з написом Fragile (Крихкий) й перетворює його на слово Agile (Спритний).

"Отримані гроші витратять на купівлю нових машин швидкої допомоги й машин підтримки. Останні особливо потрібні на Донбасі для продовження евакуації літніх людей, інвалідів і мирних жителів, що страждають через війну. Частину коштів спрямують спільнотам на відновлення освітлення. Думаю, ще ми зможемо продовжити нашу підтримку притулків для жінок з ЛГБТ-спільноти", — повідомила генеральна директорка Legacy of War Foundation Джайлз Дулей. За умовами ініціативи, одна людина може придбати один трафарет.

Бенксі в Україні
Бенксі в Україні

Нагадаємо, що цього тижня Бенксі також став почесним громадянином Ірпеня. На одному зі зруйнованих ракетами будинків в Ірпені художник залишив своє графіті із зображенням гімнастки. "У такий спосіб він привернув увагу світової спільноти до масштабів руйнувань Ірпеня й увіковічнив своєю творчістю історію боротьби Ірпеня та ідею його відродження", — зазначив мер міста Олександр Маркушин.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.