До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

Артмарафон: чому Бенксі малює тварин на вулицях Лондона

За останні півтора тижня на вулицях Лондона з'явилося цілих девять нових графіті вуличного художника Бенксі. У британській столиці він малює тварин: пеліканів, слонів, мавп, вовків, козу, кота. Авторство всіх робіт Бенксі підтвердив у своєму інстаграм-акаунті, а мешканці міста тим часом гадають, що означає цей марафон.

Все почалося в понеділок, 5 серпня: тоді біля мосту К’ю на південному заході Лондона вперше з’явилося зображення кози, що ніби балансує на урвищі. Наступного дня на замурованих вікнах будинку в Челсі з'явилися силуети голів двох слонів, їхні хоботи простягнулися одне до одного. У середу містяни натрапили на тріо мавп, які перебиралися мостом через Брік-лейн у східному Лондоні.

Реклама
Нове графіті Бенксі в Лондоні, фото Getty Images
Нове графіті Бенксі в Лондоні, фото Getty Images

У четвер мешканці міста побачили зображення самотнього вовка, що виє, намальованого на великій супутниковій антені на даху в Пекхемі. У п’ятницю пара голодних пеліканів з’явилася над магазином риби Волтемстоу, довгі дзьоби птахів ніби клацають по рибі. Пізніше на вулицях міста було помічено ще кілька нових графіті: кіт, що потягується, піраньї, а також горила на паркані лондонського зоопарку.

Відомо, що Бенксі працює вночі з невеликою групою помічників. Такий артмарафон художника неабияк сколихнув лондонське суспільство. The Guradian пише, що минулого понеділка о 5-й ранку один із водіїв біля мосту К'ю зняв на відео, як бородатий чоловік у фургоні керував гідравлічною підйомною платформою, везучи когось у великій білій масці.

Ідея художника проста, зазначає The Guardian: Бенксі створює нові роботи, щоб підняти настрій публіки в період, коли новини здебільшого похмурі, а щось світле й позитивне часто важче помітити, ніж темряву. На думку медіа, Бенксі сподівається, що твори підбадьорять людей, а також м’яко підкреслять здатність людини до творчої гри, а не до руйнування та негативу. А ще роботи Бенксі вкотре доводять, як блискуче митець вміє працювати з міським простором і робити його частиною сучасного мистецтва.

Нагадаємо, що у 2022 році всесвітньо відомий художник побував в Україні та створив сім графіті в деокупованих Бородянці, Горенці, Гостомелі та Ірпіні.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.