До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Алевтина Кахідзе представить Україну на першій Мальтійській бієнале

13 березня починається нова міжнародна виставка сучасного мистецтва в Європі — Мальтійська бієнале. Україну на Мальті представлятиме проєкт "From South to North" художниці Алевтини Кахідзе, що говорить про одну з ключових тем бієнале — деколонізацію — на тлі війни росії проти України. Кураторки павільйону — Катерина Семенюк і Оксана Довгополова.

Реклама

"From South to North" фокусується на темі пропрацювання імперського минулого, актуальній як для України, так і для Мальти. Проєкт символічно поєднує Мальту та Одесу — місто-браму між українським степом та Середземномор’ям.

У просторі павільйону глядачі побачать відеороботу, зняту в Одесі на початку 2024 року у співпраці з художником Романом Хімеєм, та інсталяції, створені спеціально для простору павільйону. У дзеркалі власної родинної історії Алевтина Кахідзе аналізує, як імперія руйнує життя різних поколінь та як цей подекуди невидимий вплив оприявнюється з часом. Кахідзе накладає історію власної сім’ї на події ХХ століття в Україні та Європі, прокладаючи зв’язок із ХХІ століттям: сюжетну лінію продовжує розповідь про особистий досвід мисткині в період повномасштабного вторгненняросії в Україну.

Алевтина Кахідзе (фото Олександр Попенко)

Проєкт "From South to North" запропонований платформою культури пам’яті "Минуле / Майбутнє / Мистецтво" у партнерстві з Одеським національним художнім музеєм, мистецьким продакшномNOS з Італії та Українським інститутом. Український павільйон розміститься у двох залах Вілли Портелліоб’єкту культурної спадщини початку XIX століття, часів британської колонізації Мальти. Вілла розташована на пагорбі з видом на затоку і Велику гавань в історичному селищі Калькара, неподалік від мальтійської столиці Валетти.

Вілла Портеллі

Мальтійська бієнале вперше відбудеться з 13 березня по 31 травня 2024 року. Відкриття Українського павільйону — 14 березня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.