До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

9 найяскравіших випускників школи fashion-ілюстрації Fantasy Room

Ілюстрація — один з найпопулярніших жанрів у сучасній моді. Обкладинки журналів, книги про моду, рекламні кампейни для модних брендів, авторські принти для тканин, ілюстрації для блогів і соцмереж — сьогодні застосування fashion-ілюстрації майже не знає меж. До послуг ілюстраторів сьогодні вдаються найбільші бренди й модні доми, довіряючи їм як створення принтів для окремих капсул, так і розроблення тканин для цілих колекцій. До модної ілюстрації, як і до сучасного мистецтва загалом, небайдужа Міучча Прада: кілька років тому 10 молодих ілюстраторів узяли участь у масштабному проєкті Raw Avenue, створивши ілюстровані кампейни Prada. Любить мистецтво модної ілюстрації й Дім Dior — у 2015 шведський художник Gustafon розробив запрошення для презентації нової колекції Дому, а потім працював над осінньою колекцією Дому. Не відстають і демократичні бренди: до послуг фешн-ілюстраторів часто вдаються такі модні гіганти, як Zara, H&M, Vans.

Ілюстрації для проєкту Prada Raw Avenue

Для тих, хто давно мріє опанувати мистецтво модної ілюстрації, працює школамалюванняFantasy Roomу партнерстві з онлайн-університетом Primeclass. Серед педагогів школи — художники, стилісти, ілюстратори, дизайнери, а навчання проходить як у зручному сьогодні онлайновому форматі, так і в офлайновому. Багато випускників школи успішно працюють у модній індустрії й застосовують свої навички fashion-ілюстратора. Заняття проводяться в Києві, Одесі, Харкові, Мінську та інших містах. Представляємо найяскравіші роботи успішних випускників школи Fantasy Room.

Реклама
Катерина Коган

@kati_kogan

"Я мама трьох дівчаток, фахівець у роботі з цінними паперами й тепер уже fashion-ілюстраторка. У fashion-ілюстрацію я прийшла, коли шукала для себе заняття, яке б дарувало естетичну насолоду й водночас не мало б прив’язування до конкретного місця. Fashion-ілюстрація для мене — це передусім приємність, яку я отримую від процесу й від результату, з можливістю заробляти, подорожуючи світом".

<b>иллюстрация_коган</b>

Дар’я Полісакова

@reditiis

"Живописом я захоплююся з дитинства, пробувала олію, акрил та інші напрями. Завжди помічала, що у своїх роботах акцентую на промальовуванні жіночих фігур і вбрання. Так я прийшла до fashion-ілюстрації — для мене це насамперед можливість виразити себе".

<b>иллюстр-полысакова</b>

Вероніка Рондіне

@veronicarondine

"За професією я художниця і дизайнерка одягу. Вирішила працювати у fashion-ілюстрації, тому що люблю моду. Завжди дивилася на модні ілюстрації, хотіла так само, але не розуміла, як і з чого почати. ​​Базові знання в мене були, оскільки я вчилася на дизайнера одягу, але цього бракувало, щоб спробувати себе в новій професії. Тепер можу суміщати моду й малювання, ну а ілюстрацію полюбила так само сильно, як і моду".

<b>иллюстр-рондине</b>

Наталія Ільченко

@artdreams_nataliya

"Для мене fashion-ілюстрація — це союз двох прекрасних сфер: образотворчого мистецтва та світу моди. Моє джерело натхнення, коли я працюю над ілюстрацією, — це життя навколо, мода й те, як ми застосовуємо тренди в нашому звичайному житті. Завдяки навчанню fashion-ілюстрації я можу тепер створювати малюнки до своїх книг, брати замовлення й працювати з модними домами".

<b>иллюстр-ильченко</b>

Елеонора Широкопояс

@eleonoradavis

Обкладинка американського Vogue, 1919

"З fashion-ілюстрацією я познайомилася, коли була в декреті — для мене це стало періодом великих можливостей. Випадково потрапивши на майстер-клас з ілюстрації, зрозуміла, що це саме те, чого мені бракувало. Я почала малювати пальцем на айпад міні, а тепер уже просто не уявляю свого життя без ілюстрації".

<b>широкопояс</b>

Олександра Обвінцева

@alexobvintseva.art

"Я письменниця, і прийшла в ілюстрацію для того, щоб малювати обкладинки до своїх книг, а потім закохалася в цей жанр. Так мода й краса захопили мене та подарували нову професію".

<b>обвинцева</b>

Ольга Тимчук

@tymchukolha

"Мода й ілюстрація — моя велика пристрасть. Рік тому я вперше дозволила собі робити те, що мені подобається, навчатися того, що мене справді захоплює, вийшла за межі „всі так живуть". Я дуже змінилася за цей час, а, точніше, просто перестала підлаштовуватися під стандарти. І виявилося, бути собою (з усіма своїми „дивацтвами") — надзвичайне почуття. Знаю точно — життя вже не буде таким, як раніше".

<b>ольга тымчук</b>

Михайло Горохов

@efil_fo_rorrim

"Я вчився на професійного fashion-фотографа, але якось, переглядаючи світлини в одному з журналів, побачив fashion-ілюстрацію, намальовану маркерами. Тоді я зрозумів, що хочу робити такі ілюстрації, у яких можу втілити своє бачення образу з думок, незалежно від когось, як у фотографії, і використовувати своє мислення максимально".

<b>михаил горохов</b>

Анастасія Чепуріна

@nastya_chepurina

"Я ілюстраторка і власниця бренду одягу з принтами „Chepurina illustration". Зрозуміла, що добровільна дисципліна — малювати щодня, це і є справжня свобода. Так я перетворила свою пристрасть — ілюстрацію — на бізнес, сама цього не сподіваючись, просто діяла інтуїтивно. Також я авторка портретів „Ілюстрація з душею" — створюю персонажів в особливому стилі, з реальних людей, захоплююся комерційною ілюстрацією для брендів і книг".

<b>чепурина</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.