До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 виставок, які варто відвідати в Парижі

Відволіктися від показів Паризького тижня моди можна в музеях – на виставках, присвячених Крістіану Діору, Іву Сен-Лорану і Девіду Гокні.

Крістіан Діор, дизайнер Мрії

у Музеї декоративного мистецтва, до 7 січня

Реклама

300 нарядів Dior покажуть на виставці в Парижі – так Будинок відзначає своє 70-річчя. Щоби простежити, як змінювалися коди бренду, куратор привезе роботи всіх семи його креативних директорів – Крістіана Діора, Іва Сен-Лорана, Марка Богана, Джанфранко Ферре, Джона Гальяно, Рафа Сімонса й Марії Грації К'юрі. Окрім того, будуть представлені образи з першої колекції Діора 1947 року, коли він уперше показав Парижу силует new look. В експозиції є зал, який буде цікавим не лише модним дизайнерам, а й туристам: він присвячений сукням, які шили в Будинку спеціально для принцеси Монако Грейс Келлі, принцес Діани, Шарліз Терон та інших знаменитостей.

<b>диор выставка</b>

Ретроспектива Іва Сен-Лорана

в новому музеї Іва Сен-Лорана з 3 жовтня по 9 вересня 2018 року

3 жовтня у Парижі відкривається важлива модна точка – музей Іва Сен-Лорана. Він функціонуватиме в будинку номер 5 по авеню Марсо, де дизайнер працював протягом 30 років і де зараз розташовується будівля фонду П'єра Берже – Іва Сен-Лорана. Паризький музей зосередиться на кутюрній спадщині дизайнера. На першій виставці можна буде уважно розглянути 50 кутюрних образів (в тому числі знамените плаття Мондріані і Le Smoking), ескізи, аксесуари і фотографії епохи Сен-Лорана.

"Ірвін Пенн"

у Великому палаці з 21 вересня по 29 січня 2018 року

Сторіччя знаменитого фотографа Ірвіна Пенна світ відзначає масштабно: його велика ретроспектива спочатку відкрилася в музеї Метрополітен, а тепер переїздить в паризький Гран-Пале. Портрети Марлен Дітріх і Сальвадора Далі, оголена натура, натюрморти, мода, обкладинки Vogue – на виставці покажуть 230 робіт Пенна плюс його малюнки та ескізи. Важлива частина виставки – Ірвін Пенн і Vogue, обкладинки для якого фотограф знімав майже 60 років.

Being Modern: The MoMA

У фонді Louis Vuitton з 11 жовтня по 5 березня

Цієї осені MoMA вперше їде до Парижа. На трьох поверхах Фонду Louis Vuitton покажуть дві сотні робіт з колекції нью-йоркського музею: від перших придбань 1930-х років – картин Поля Сезанна та Едварда Гоппера – до фотографій Діани Арбус та інсталяцій сучасного скульптора-концептуаліста Брюса Наумана.

<b>выставки_moma</b>

Ретроспектива Девіда Гокні

в Центрі Помпіду до 23 жовтня​

У липні 80 років виповнилося Девіду Гокні – одному з найбільш впливових художників в світі. До цієї дати з Лондона в паризький Центр Помпіду переїхала виставка Гокні. Це найбільш повна ретроспектива за всю кар'єру художника: будуть еротичні роботи, його легендарні каліфорнійські басейни, пейзажі рідного Йоркшира та картини, зроблені на iPad. Дивитися обов'язково.

Читайте також:

5 найкращих фільмів про Париж

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.