До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 виставок, які варто побачити в Парижі під час Тижня моди

Vogue.ua представляє гід по найцікавіших виставках французької столиці – в розпал Тижня моди в Парижі.

Jewellery by Artists: From Picasso to Koons, Музей декоративного мистецтва

7 березень – 1 липня

Реклама

Експонати цієї виставки помістяться в кілька коробок, любить підкреслювати Дайан Вене, котра останні 20 років колекціонує прикраси. Її улюблена тема – ювелірні вироби, створені відомими художниками XX та XXI століть. Уже в березні в паризькому Музеї декоративного мистецтва покажуть 113 експонатів з колекції Вене: прикраси, створені Пікассо, Маном Реєм, Максом Ернстом, Луїзою Буржуа, Роєм Ліхтенштейном, Йоко Оно, Кітом Гарінґом та іншими митцями. Кожен зберігає чиюсь особисту історію: наприклад, прикраси авторства Пікассо з колекції Дайан були створені для коханок художника – Дори Маар та Марії-Терези Вальтер, а для американського скульптора Александра Колдера ювелірна справа була хобі – він іноді робив підвіски у вигляді ініціалів своїх друзів .

Виставка Шейли Гікс в Центрі Помпіду

з 7 лютого по 30 квітня

Нитки – головний інструмент художниці Шейли Гікс. З них вона створює картини, панно, скульптури та інсталяції, що вражають розмахом та винахідливістю. Ткати Шейлу навчила її бабуся з Небраски, а стиль та техніку художниця розвивала, подорожуючи по Південній Америці та Індії. У 2017-му Хікс взяла участь у Венеційській бієнале, а в 2018-му велика ретроспектива її робіт відкривається в Центрі Помпіду.

Margiela/Galliera 1989–2009, Музей Гальєра

з 3 березня по 15 липня

Гучну виставку Margiela: The Hermès Years в Антверпені змінить нова експозиція – ретроспектива робіт дизайнера на посаді глави Дому Maison Martin Margiela в паризькому Музеї Гальєра. Куратор Олів'є Сайяр зібрав для виставки понад 100 експонатів – одяг, архівні відео з показів, рідкісні інтерв'ю та інсталяції. В музеї можна буде побачити багато знакових речей Будинку – наприклад, пальта з перук з весняної колекції 2009 року, останньої, над якою працював Марджела для однойменного бренду.

"Мистецтво пастелі. Від Деґа до Родена" в Малому палаці

До 8 квітня 2018 року

200 найвідоміших світових картин, виконаних в техніці пастелі, показують цієї весни в паризькому Малому палаці. В фокусі – роботи художників різних епох, від імпресіоністів до символістів, від Ренуара до Родена, включаючи художників арт-нуво – наприклад, Віктора Пруве. Чутливість до світла, ескізність, ніжність: на думку кураторів, пастель – одна з найбільш цікавих технік у світовому малярстві.

"I don't know". Виставка Тараса Середи

З 2 березня в 0fr.Paris​

Ofr.Paris – паризька галерея та книжковий магазин – в розпал Тижня моди відкриває новий простір. Першим проектом у ньому стане виставка молодого українського художника та моделі Тараса Середи. Тарас відомий проектами на стику моди та мистецтва – наприклад, він створював принти для колекцій дизайнера Антона Белінського. В Парижі на виставці під назвою I do not know художник представляє наївні, експресивні, виконані немов у дитячій манері малюнки на папері.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.