До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Не пропустити в серпні: 5 кращих виставок у Києві

Женя Фрідлянд. Entrance to Our Valley

з 8 серпня в ЩербенкоАртЦентрі

Весь серпень в ЩербенкоАртЦентре можна буде побачити персональний проект фотографа з Нью-Йорка Жені Фрідлянд. Entrance to Our Valley – серія атмосферних чорно-білих фотографій, яка описує фермерське життя в Америці сім'ї імігрантів з Радянського союзу, сім'ї самої Фрідлянд. Ця серія ввійшла до однойменної книги, яку в цьому році фотографиня представила на Los Angeles Art Book Fair. Для неї це проект про міграцію, зовнішню та внутрішню, проблема якої знайома багатьом українцям.

Реклама

"Це цілісна робота, яка була задумана як історія" Вишневого саду "Антона Чехова, перенесена в інший час, перевернута зліва направо і догори ногами в об'єктиві моєї камери", – говорить Женя Фрідлянд. – "Через століття, на іншому боці земної кулі, нащадки східноєвропейських євреїв, яким не дозволялося володіти землею в Імперській Росії, виявляються на місці потомствених російських аристократів і намагаються створити те, що втратили персонажі п'єси: шматок землі, будинок, ідентичність".

"Межі матеріальності. Матеріалізація сенсу"

З 9 по 30 серпня в VOLOSHYN GALLERY

11 українських художників об'єднали в своїй великій літній виставці Voloshyn Gallery. Kinder Album, Юрій Сивирин, Віталій Маковій, Віктор Ареф'єв та інші художники в цьому проекті розмірковують про "межі сенсу і про те, чи може твір мистецтва існувати поза матеріальною оболонкою". Так, куратор Олексій Тимофеєв задається логічним питанням: "Чи обов'язково робота художника повинна існувати в реальному світі, чи вона може бути віртуальною? Можливо цього достатньо, щоб бути повноцінним твором?" На виставці можна буде бачити різні жанри – від відео та інсталяцій до скульптури та живопису.

Работа Kinder album
"Проект Енеїда"

з 24 серпня по 8 жовтня в Національному художньому музеї

До 175-річчя з дня публікації "Енеїди" Котляревського – першої книги, написаної розмовною українською мовою – Національний художній музей представляє масштабний "Проект Енеїда". Це перша в історії виставка, яка збере в музеї близько 200 артефактів, присвячених поемі: театральних афіш, ілюстрацій, графіки, мультиплікації, книг, фотографій з 11 музев з усієї України. Один з головних акцентів виставки – те, як візуальні коди "Енеїди" розповідають про Україну різних періодів і різних епох. "За останні чотири роки я почав приділяти особливу увагу тим візуальним кодам, які нас оточують", – каже співкуратор проекту, відомий галерист Павло Гудімов. – "Енеїда" в її візуальному прояві – той неординарний приклад, з яким можна працювати глибоко та якісно". В рамках проекту ресторатор Діма Борисов відкриєв в музеї гастрономічний pop-up проект – і відтворить легендарне кафе "Еней".

Мирон Левицький, "Посли до латина", 1963
"Епоха Енді Воргола"

З 20 липня по 28 вересня в просторі Ізоляція

До кінця вересня у Києві можна побачити роботи фотографа-суперзірки Крістофера Макоса – виставка проходить в атр-центрі Ізоляція за підтримки Vogue UA. У 1980-ті роки Макос, тоді 30-річний фотограф, був учасником нью-йоркської андеґраундної тусовки та знімав найгучніші та богемні вечірки, на яких веселилися Енді Воргол, Джон Леннон, Мік Джаггер, Лайза Мінеллі, Жан-Мішель Баскія. Навчався фотографії у Мена Рея, дружив з Енді Ворголом та став одним з творців образу та міфу про андеґраундну культуру Нью-Йорка 70-80-х.

Виставковий проект складається з фотографій Altered Images – артистичного жесту Макоса та Воргола, в якому Воргол зображений в жіночому образі. Друга частина проекту – фотографії з книги White Trash, виданої в 1977, на них – головні герої того часу.

[GALLERY id=163015;]Рік Копсі. Paintscapes.

виставка українські художники

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.