До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 шедеврів Михайла Врубеля

Михайло Врубель — один з найвідоміших російських художників, який працював у більшості жанрів мистецтва, включно з живописом, графікою, декоративною скульптурою й театральним мистецтвом.

"Автопортрет", Михайло Врубель, 1905

Новаторські роботи Врубеля кидали виклик ортодоксальності російського мистецтва настільки, що колеги часто неправильно розуміли його. Творчі поривання Врубеля не знайшли підтримки в Імператорської академії мистецтв і мистецтвознавців. Однак багато приватних колекціонерів і меценатів, а також художники й критики, які працювали над журналом "Світ мистецтва", були зачаровані його картинами. Попри те, що його недооцінювали за життя, тепер Врубеля вважають одним із засновників російського авангарду.

Реклама

<b>врубель</b>

Врубель створив собі репутацію завдяки серії картин олією і глиняних скульптур з мотивами російського фольклору, у які він привносив елементи живопису символістів і модерну. Пізніше він створив графічні ілюстрації для поезії Михайла Лермонтова, у якого він черпав натхнення для своїх знаменитих "Демонів". Фігура демона стала основною у творчості Врубеля і сприймалася як уособлення власної внутрішньої метушні художника. Дійсно, Врубель провів останні роки свого життя в психіатричних закладах, хоча саме в ці роки він написав деякі зі своїх найвидатніших робіт, окремі з яких нині наводять як оригінальні приклади російського модерну.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.