До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 найцікавіших художників аукціону "From Red To Yellow and Blue"

25 листопада в ЦУМі пройде благодійний аукціон "From Red To Yellow and Blue". Ініціатор проекту – галерист, колекціонер Людмила Березницька і аукціонний будинок Kupava. Напередодні Vogue.ua і Людмила Березницька розповідають про найцікавіших художників, роботи яких можна придбати на аукціоні.​

Віктор Зарецький
"Портрет Л. Міронової", 1973

Художник Віктор Зарецький – український Клімт, один з найталановитіших малювальників свого часу. Працював в Києві, входив до кола дисидентів-шістдесятників. Сьогодні його роботи знаходяться в музеях та приватних колекціях Швейцарії, Великобританії, а картина "Чумак" на одному з недавніх аукціонів була оцінена в 55-65 тисяч доларів.

Реклама
Анатолій Жежер
"Баглійський Коксохим", 1986

Анатолій Жежер – представник індустріального живопису. Багато в чому його пристрасть до цієї теми пов'язана з походженням – художник народився в Дніпродзержинську, і багато малював індустріальні пейзажі міста. Роботи Жежера знаходяться в приватних колекціях США, Польщі, Німеччини, Швейцарії, Австрії, Фінляндії.

Сергей Шишко
"Ліс", 1951

Сергій Шишко – класик українського пейзажу, учень легендарного Федора Кричевського. Його найзнаменитіші пейзажі присвячені Києву. До 40-х років Шишкін був "бойчукістом" – представником українського авангарду, а в 1960-ті звернувся до імпресіонізму. У 2008 році картина "Весняний вечір в Карпатах" була продана на аукціоні "Макдугал Артс" за 38 тисяч євро.

Петро Столяренко
"Пара в човні", 1960-ті

Петро Столяренко – автор кримських пейзажів, мариніст, більшу частину життя прожив в Керчі та Ялті. З 1990-х років живе в Парижі і успішно бере участь в європейських аукціонах. Наприклад, в 1990-ті роки його робота "На дачі в Форосі" була продана за рекордні для українського ринку (на той момент) 80 тисяч доларів.

Віктор Герценок
"Відродження Дніпрогесу", 1980

Віктор Герценок – майстер індустріального жанру. Одна з його найвідоміших серій була створена в 1950-і і присвячена індустріальному гігантові "Запоріжсталь". Саме ці роботи сьогодні – одні з найактуальніших лотів на аукціонах. Роботи художника знаходяться в колекції Національного художнього музею України.

Юрій Зорко
"Північний край Землі", 1981

Художник родом з Донбасу, головна тема творчості якого – індустріальний простір. З 1966 року Зорко – учасник більше 100 виставок: в Італії, Франції, Бельгії, Німеччини, США. Особливість стилю художника – жорсткі лінії і контрастний яскравий колорит.

Зінаїда Зацепіна
"Сім'я", 1969

Зінаїда Зацепіна відома як автор сімейних портретів, натюрмортів, пейзажів, імпресіоністичних і дуже виразних. Її перша виставка пройшла в 1959 році в Індії, а сьогодні роботи Зацепіної знаходяться в Національному художньому музеї України та регулярно виставляються на торгах.

Владислав Мамсіков
"Причал", 2005

Владислав Мамсіков – один з найвідоміших представників суворого стилю, автор пейзажів, натюрмортів, акварелей. Роботи художника знаходяться в музеях та приватних колекціях Німеччини, США, Японії.

Максим Мамсіков
"Без назви"

Максим Мамсіков – учасник знаменитого київського арт-сквота "Паризька комуна", автор не тільки картин, але й відео, та перформансів. Одна з найвідоміших його серій – "синій цикл", котрий дуже популярний серед колекціонерів. На аукціоні Sotheby's його "Морський пейзаж з парашутом" був проданий за 10 тисяч євро.

Іван Євченко
"Буряководи"

Іван Євченко – український художник-монументаліст. Провідна тема його творчості – неквапливе сільське життя, зв'язок людини з природою. Для його картин характерні неяскраві, майже монохромні колірні рішення; вони користуються великим попитом на аукціонах.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.