До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 робіт Кіта Гарінга, які потрібно знати

Американський художник стрит-арту й громадський діяч Кіт Гарінг — один з небагатьох сучасних художників, які проникли в підсвідомість широкої публіки. За своє коротке життя Гарінг створив багато робіт як на вулиці, так і в студії, що зробило його однією з легенд вуличного мистецтва.

Кіт Гарінг, 1986

Класичні барвисті фігури Гарінга стали знаковим і миттєво впізнаваним символом у популярній культурі для багатьох, навіть якщо вони не знають імені художника. Він прославився своїми малюнками крейдою на станціях метро й культовим стрит-артом на початку 80-х років XX сторіччя. Більша частина робіт Гарінга оберталася навколо тем політики, сексуальності, війни, релігії та СНІДу.

Реклама
Кіт Гарінг малює мурал у Нью-Йорку, 1982

Кіт Гарінг дружив з іншими перспективними художниками початку 80-х років, зокрема й Жаном-Мішелем Баскія, Futura 2000, Кенні Шарфом і Енді Ворголом, які згодом ставали героями його робіт. Творча спадщина Гарінга — однієї з найзнаковіших фігур нью-йоркської артсцени у 80-х роках — є водночас візуально привабливою й соціально значущою.

<b>Кит Харинг</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.