Особистий досвід: контурна пластика обличчя

Резонній думці Оскара Вайльда про те, що "краса в очах того, хто дивиться", не до снаги зупинити багатьох з нас у гонитві за досконалістю: чіткіше окреслити овал обличчя, зробити прямий акуратний ніс, додати губам ідеальних розміру й форми. В епоху, коли beauty-індустрія сповнена інновацій, а людське тіло опинилося в центрі небувалої уваги, що може бути простіше, ніж підкоригувати те, що не влаштовує, з допомогою професіонала й кількох уколів?

image

Якщо ви задумалися про введення ін’єкційних препаратів уперше, найімовірніше, маєте безліч запитань. Зрештою, це ваше обличчя і ви точно не хочете, щоб незнайомець тицяв у нього голкою, перш ніж ви ретельно дослідите цю тему. Плюси й мінуси ін’єкцій варіюються залежно від того, який тип втручання виберете, і це варто вивчити додатково, але експерти погоджуються в одному: найголовніша перевага тимчасових філерів — це простота процедури, яка зазвичай триває кілька хвилин. Відновлення теж не потребує багато часу.

Зворотний бік теж є: ін’єкції називають тимчасовими не без причини — ефект від них дійсно зійде нанівець через певний час, якщо його не підтримувати регулярними процедурами. І все ж це ідеальна альтернатива для тих, хто прагне змін, але боїться лягти під ніж хірурга.

Філер — це гелеподібний препарат, що містить гіалуронову кислоту. Оскільки вона виробляється в людини, препарати на її основі гіпоалергенні. Наповнювач містить гіалуронат вищої щільності. Це означає, що така активна речовина всмоктується повільніше, ніж молекули, синтезовані організмом, а отже ефект після процедури тримається довго.

Ще одна гарна новина — якщо клієнт залишиться незадоволений підсумком роботи косметолога, то результат процедури, найімовірніше, можна буде виправити. Плюс наповнювачів на основі гіалуронової кислоти в тому, що вони розчиняються. Це вагома перевага для багатьох пацієнтів ще й тому, що мода на наповнювачі для обличчя мінлива.

Серйозні спотворення й побічні ефекти теж трапляються, тому важливо переконатися, що ін’єкцію робитиме сертифікований лікар-практик, який здатний впоратися з будь-якими наслідками й проблемами, якщо такі раптом виникнуть.

Як триває власне процедура? Щойно ви обговорили всі деталі зі своїм фахівцем, він робить на шкірі спеціальним маркером позначку, яка допоможе точніше ввести препарат і домогтися максимального ефекту від ін’єкції. Після очищення шкіру анестезують кремом з лідокаїном або вводять анестезію в зону корекції. Це потрібно, якщо наповнювач не містить знеболювального. Потім клієнтові роблять кілька уколів, і після введення під шкіру гіалуронової кислоти розподіляють препарат м’якими масажними рухами.

Мій ніс не влаштовував мене все моє свідоме життя: горбинка, опущений кінчик, а ще той факт, що він якось неймовірно розширювався, коли я всміхалася. Звісно, ці особливості помічала тільки я, але мені було їх досить, щоб подумувати про кардинальні зміни. Ще в школі я зробила фото свого профілю й відфотошопила ідеальний ніс. Водночас гадала, що домогтися такого ефекту зможу, щойно потраплю до рук хірурга-скульптора, але, як виявилося, і три уколи філера Saypha Volume, які зробила лікарка Юлія Білоус у клініці естетичної медицини Face lab, не гірше впоралися із завданням. Все, що я так не любила, — зникло. Чи надовго — вже інше питання.

До того ж моєму обличчю надали симетричнішої форми за допомогою уколу в підборіддя, це витягнуло трохи сам овал. Не думала, що мені знадобиться подібна процедура, але довірилася косметологині й не пошкодувала. Як і в разі з носом, якихось кардинальних змін не відбулося, але загалом обличчя стало гармонійнішим на вигляд. До слова, "непомітність" цих маніпуляцій мене особливо потішила, адже не хотілося перекроїти себе до такої міри, щоб не впізнати в дзеркалі.

До/після

І остання з процедур, яка вразила мене найбільше, — біоревіталізація губ за допомогою Saypha Rich. Чому? Завдяки їй я усвідомила, що, найімовірніше, ніколи не наважуся збільшити об’єм губ. Зізнаюся, думала про це не раз, але об’єм, отриманий відразу після ін’єкції, продемонстрував, наскільки мені некомфортно з такими пишними губами. Я зраділа, що вони набудуть колишнього розміру через кілька днів. Але водночас для людини, у якої, як і в мене, постійно пересихають губи, подібний спосіб зволоження — справжній lifesaver. Цю процедуру я впевнено можу порадити кожному.

Словом, наважуючись на контурну пластику обличчя, головне пам’ятати: краса — у деталях, а почуття міри — її синонім.

Популярне на VOGUE