Balenciaga представить кутюрну колекцію для чоловіків

Через 52 роки після останнього кутюрного показу модний Дім, заснований 1917 року, повертається до свого коріння під керівництвом Демни Гвасалії.

Крістобаль Баленсіага в ательє

Грузинський дизайнер, засновник Vetements і креативний директор Balenciaga з 2015 року, потрапив на шпальти газет ще в січні, коли оголосив, що Balenciaga відкриє салон високої моди в липні. Коли влітку пандемія поставила хрест на звичних показах, Balenciaga відклали дебют до січня 2021 року, а тепер, в інтерв’ю WWD, Гвасалія каже, що колекція буде представлена ​​в липні 2021 року і стане щорічною подією модного Дому.

Vogue, 1950

Проте найважливішим для легіонів шанувальників чоловічого одягу Гвасалії стало його запевнення в тому, що Balenciaga вироблятиме кутюрний одяг для чоловіків. "Я думаю, що чоловіки дійшли до того, що вони теж хочуть носити одяг від кутюр, і я знаю, що в нас є клієнти, яким це сподобається, — сказав Гвасалія. — Я хочу дещо стерти гендерну ідентифікацію, яка полягає в тому, що мода призначена тільки для жінок або тільки для жінок старшого віку, які мають гроші, щоб собі це дозволити".

Образ із літнього показу кутюрного одягу Balenciaga 1963 року в Парижі

Фактично, Гвасалія потрапляє на галасливий, якщо не сказати — багатолюдний ринок. У Dior Men Кім Джонс зробив кутюрну спадщину Дому наріжним каменем кожної колекції, зокрема, останніх трьох: співпраця із Шоном Стуссі; лінійка, присвячена Джуді Блейм, і колаборація з художником Амоако Боафо. Під час свого перебування в Givenchy Клер Вейт Келлер також наголошувала на потребі створення незвичного одягу для чоловіків. У Maison Margiela Джон Гальяно неабиякою мірою перейшов на гендерно-флюїдний дизайн, демонструючи його моделі на чоловічих, жіночих і небінарних моделях.

Відтоді як дизайнер очолив Balenciaga, він прагнув увічнити неймовірне ноу-хау й спадщину Дому, шукаючи натхнення у їхніх архівах. Переконливий приклад: сукні, що закривають показ осінь-зима 2017/2018, натхнені кутюрними моделями Balenciaga 1950-х.

Крістобаль Баленсіага в ательє

"Висока мода — це сама основа цього Дому, тому мій творчий і далекоглядний обов’язок — повернути її назад. Для мене мода — це незвіданий спосіб творчої свободи й платформа для інновацій. Вона не тільки пропонує інший спектр можливостей для шиття, а також повертає сучасне бачення Balenciaga до джерел", — підкреслює Демна Гвасалія. Balenciaga створить спеціальну команду і майстерню. Крім того, буде відтворено історичні салони високої моди, розміщені на Avenue George V.

Популярне на VOGUE