Найгарніші різдвяні вітрини універмагів з усього світу

Є багато причин мандрувати світом кожного грудня: щоб відвідати різдвяні ярмарки чи побачити найкращі постановки балету "Лускунчик". Звичайно, зимові канікули не залишаються без шопінгу. Але коли ви прямуєте до універмагу, варто не лише бігти в улюблені магазини, але і звернути увагу на святкові вітрини.

imageВітрина ЦУМу

Під час святкового сезону універмаги по всьому світу створюють вітрини, які є буквально творами мистецтва. Такі місця, як Galeries Lafayette в Парижі і Selfridges у Лондоні (не кажучи вже про П'яту авеню в Нью-Йорку), зробили все можливе 2019 року, щоб здивувати своїх клієнтів.

ЦУМ, Київ
Вітрина ЦУМ

Цього року київський ЦУМ перетворив свої вітрини на справжню "Фабрику подарунків". Кожна з вітрин присвячена певному процесу та втілює: дизайн-майстерню, лабораторію, розкрійний комплекс, фарбувальну майстерню, складальний цех, конвеєрну стрічку і склад. Наприклад, у вітрині "Лабораторія" відтворений процес пошуку найкращої формули, створення ідеального подарунка. Манекени-вчені працюють з хімічними реагентами: глітерним порошком, блискітками і кристалами.

Galeries Lafayette, Париж
Вітрина Galeries Lafayette

Galeries Lafayette славиться своїми неймовірно епічними ялинками всередині універмагу, але зовні він має не менш сліпучий вигляд. Цьогоріч французький універмаг вибрав тему "Різдвяний вулик". У кожній з 11 вітрин зображені сцени, в яких гламурні бджоли готуються до Святвечора. Радимо звернути увагу на вітрини, де бджоли готують святкову їжу, і де королева-бджілка чепуриться.

Printemps, Париж
Вітрина Printemps

З нагоди свого 150-го Різдва, Printemps у співпраці з відомим сценографом Філіппом Декуфле "розповідають" різдвяну казку. Вперше всі вітрини універмагу анімовані, а дві з них навіть пропонують інтерактивний цифровий досвід. Створені під керівництвом престижних брендів-партнерів універмагу: Lancôme, Evian, Longines, Christian Louboutin, Sonia Rykiel і Burberry, – кожна з 11 вітрин представляє чарівну сцену або грайливу ілюзію з послідовними оптичними ефектами і рухомими квітами.

KaDeWe, Берлін
Вітрина KaDeWe

З огляду на свій статус одного з найбільших універмагів в Європі, Kaufhaus des Westens (також відомий як KaDeWe) встановив серію значно більших вітрин у святковий сезон. У кожному вікні, відповідно до теми "Готуйся до Різдва", представлені лускунчики, які розігрують нетрадиційні святкові звичаї – від потягування коктейлів під освітленими пальмами до ночівлі на дискотеці.

Brown Thomas, Дублін
Вітрина Brown Thomas

Цього року ірландський універмаг Brown Thomas надихався поїздками потягом. Головна ідея – вшанувати золотий вік подорожей. Кожна з восьми вітрин магазину представляє розкішну сцену: від одягненої в срібне вбрання жінки, що попиває шампанське в барі поїзда, до дітей (в оточенні іграшок), які залазять вночі на двоярусні ліжка.

Harrods, Лондон
Вітрина Harrods

У вітринах знаменитого лондонського універмагу на Бромптон-роуд можна зустріти тварин, всі з яких відповідають темі "Царство Різдва". У вікнах універмагу можна побачити зебр з парфумами Carolina Herrera, снігових барсів, що доставляють подарунки Elie Saab, і гірських козлів, які перевозять Brunello Cucinelli.

Selfridges, Лондон
Вітрина Selfridges

Selfridges представив свої вітрини на тему "Сучасне Різдво" ще в жовтні. Класичні казки в вітринах оформили в футуристичному стилі та ультрасучасній естетиці – наприклад, пасма волосся Рапунцель зроблені з алюмінію, а сукня Попелюшки переосмислена як неонове бальне вбрання Christian Siriano.

Bloomingdale's, Нью-Йорк
Вітрина Bloomingdale's

Святкові вітрини Bloomingdale's 2019 року відзначають 50-ту річницю висадки на Місяць з темою "Свято не зі світу цього". Так, у вікнах універмагу можна знайти голографічні сумки для покупок, неонові і хромовані прикраси, чарівних плюшевих ведмедів у шоломах космонавтів. Також космічну тему уособлюють засліплені манекени.

Saks Fifth Avenue, Нью-Йорк
Вітрина Saks Fifth Avenue

Цього року Saks Fifth Avenue зробили справжнє різдвяне диво: об'єднали Disney з високою модою. Універмаг представив свої вітрини у стилі мультфільму "Холодне серце". У них зображена подорож Анни через чотири духи природи – вітер, вогонь, воду і землю.

Bergdorf Goodman, Нью-Йорк
Вітрина Bergdorf Goodman

Різдвяні вітрини Bergdorf Goodman – одні з найкращих у світі. У межах теми "Хороші часи" в вікнах універмагу можна побачити різні сцени з веселими вечірками та іграми, такими як музичні стільці, пінбол, і навіть дівич-вечір – звісно ж, у рожевих шовкових нічних сорочках.

Популярне на VOGUE