До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як стрес впливає на здоров’я волосся: бранч клініки hairHelp у Fairmont Grand Hotel Kyiv

В готелі Fairmont Grand Hotel Kyiv за ініціативи центру трихології та естетичної медицини hairHelp відбувся бранч, присвячений темі здоров'я волосся. Разом з президентом Всеукраїнської асоціації трихологів Денисом Прокоповичем говорили про надважливе: як стрес, з яким українці стикаються щодня, впливає на стан нашого здоров'я і як вилікувати випадіння волосся.

Олександр Григор’єв, Тетяна Карікова, Яна Юрченко, Дарія Слободяник, Денис Прокопович
Олександр Григор’єв, Тетяна Карікова, Яна Юрченко, Дарія Слободяник, Денис Прокопович

Реклама

Захід відбувся в останній тиждень травня, коли кияни майже щоночі не спали через обстріли ворога. Саме тому для першого бранчу, ініційованого клінікою hairHelp, годі було шукати більш вдалої теми, ніж розмова про випадіння волосся на тлі емоційного стресу і тривожного стану та як цьому можна зарадити.

Бранч клініки hairHelp
Бранч клініки hairHelp

"Нашою метою є популяризація трихології не тільки серед лікарів, але й усіх, кого турбує власне здоров'я", — так розпочав зустріч лікар Денис Прокопович. Денис є засновником клініки hairHelp, чия вузька спеціалізація дозволяє сконцентруватися на вирішенні проблем шкіри та волосся з використанням визнаних у всьому світі технологій і методик. Крім того, він є офіційним трихологом французького бренду L'Oréal Paris в Україні. За словами Дениса Прокоповича, останній рік дуже змінив основний запит пацієнтів. Якщо півтора року тому скарги були пов'язані з випадінням на фоні COVID-19, то сьогодні — з випадінням як наслідком тривожних психічних розладів та загального стресу через війну.

Олександр Григор’єв, Яна Юрченко, Денис Прокопович
Олександр Григор’єв, Яна Юрченко, Денис Прокопович

"Випадіння після стресу — закономірна річ, адже нервова система безпосередньо пов'язана з ендокринною, — розповідає лікар. — При дуже великому стресі відбувається викид нейромедіаторів, які активізують гіпофіз і гіпоталамус, внаслідок чого відбувається викид гормонів стресу — адреналіну, кортизолу. Ті, зі свого боку, підвищують рівень вільного тестостерону — для жіночого організму це найбільш агресивний гормон, підняття рівня якого призводить до серйозних проблем зі шкірою та волоссям. Окрім того, стрес — це завжди спазм судин, через що порушується живлення волосяних фолікулів, а це також впливає на стан здоров'я волосся".

Бранч клініки hairHelp
Бранч клініки hairHelp

За словами Дениса Прокоповича, правильна консультація трихолога завжди починається з призначення додаткового обстеження, зокрема аналізів. "Лікування волосся — це не чудодійна пігулка, а завжди комплекс заходів, де ми опрацьовуємо кожну ланку цього патогенезу. Зокрема, лікар-трихолог завжди взаємодіє з ендокринологом, гастроентерологом та іншими спеціалістами, які допомагають поглянути на проблему системно". І тільки після того, як випадіння зупинилося, можна стимулювати ріст волосся — наприклад, подумати про плазмотерапію або інші засоби.

Ірина Міщенко, Оксана Матчіна, Жанна Матчіна, Олена Бабіцька, Денис Прокопович
Ірина Міщенко, Оксана Матчіна, Жанна Матчіна, Олена Бабіцька, Денис Прокопович

Генеральним партнером бранчу став італійський трихологічний преміум-бренд натуральної косметики для шкіри голови та волосся зі світовим імʼям — MURAN. Проєкт MURAN народився в дослідницьких лабораторіях DNG Group і об'єднує провідні дослідження у сфері космецевтики та догляду за волоссям. "Як лікар можу сказати впевнено: це космецевтика, яка працює", — зауважив Денис Прокопович.

Амбасадор бренду, реабілітологиня-трихологиня Яна Юрченко під час бранчу розповіла про догляд як складову порятунку волосся, познайомила гостей з новинками бренду MURAN та розказала, як правильно підібрати домашній догляд. У кожного учасника заходу була можливість пройти експрес-діагностику шкіри голови та волосся та отримати рекомендації щодо догляду від технолога бренду MURAN, провідної лікарки-трихологині клініки hairHelp — Софії Малеш.

Генеральний партнер заходу – італійський трихологічний преміум бренд натуральної косметики MURAN
Генеральний партнер заходу – італійський трихологічний преміум бренд натуральної косметики MURAN


Партнером заходу також став бренд MON MOU — український виробник аксесуарів для волосся, які турбуються про силу та красу локонів. Всеукраїнська асоціація трихологів рекомендує вироби MON MOU з натуральним шовком для дбайливого догляду, мінімізації пошкодження та сприяння збереженню природного здоров'я волосся.

За літній настрій бранчу відповідала Квіткарня "Ю" — корнер сучасних українських букетів та подарунків, натхнених українськими традиціями.

Бранч клініки hairHelp
Бранч клініки hairHelp

<b>Олімпія Вайтмусташ</b>

Фото: Андрій Пилипець

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.