До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як правильно підібрати чубчик-шторку для різних типів обличчя

"Чубчик-шторка створює ефект літньої простоти, водночас окреслюючи весь образ", — говорить Ксав’єр Веласкес, знаменитий перукар у студії Jenna Perry Hair, про те, що робить образ таким бажаним цього сезону. Для професіонала, який народився і виріс у Каліфорнії, розкошланий чубчик нагадує персонажів чудових фільмів Пола Томаса Андерсона й водночас киває на Джейн Біркін на Французькій Рив’єрі приблизно влітку 1973 року. І справді чубчик із завісами має чіткий зв’язок із "Я-Десятиріччям", але цей стиль добре почуває себе й у 2022 році.

Дакота Джонсон

"Коли вони зроблені правильно, вони пасують абсолютно всім", — наполягає Марк Таунсенд, професіонал, що стоїть за знаменитими торочками Дакоти Джонсон. "Цей стиль личитиме до будь-якої форми обличчя й структури волосся". І повірте, такі чубчики настільки ж універсальні, як і стильні. "Це простий спосіб елегантно облямувати ваше обличчя, коли решту волосся підібрано, і підняти розпущену зачіску за допомогою ефектної форми", — пояснює Вернон Франсуа.

Реклама

Ось посібник з навігації щодо чубчика-шторки, від правильного підстригання до укладання в домашніх умовах.

Що таке чубчик-шторка та на що він здатний?

Чубчик-шторка відіграє для вашого обличчя ту саму роль, що й, наприклад, комплект майстерно драпованих штор для вікна. Він є м’якшою, індивідуальною інтерпретацією прямого чубчика, призначеного для окреслення структури обличчя і певних його рис, наприклад, очей або вилиць. "Ідеальний чубчик-шторка створює м’якість і баланс навколо обличчя, — пояснює Веласкес. — Байдуже, вибираєте ви варіант з подовженою центральною частиною, щоб відкрити вилиці, чи дещо висунутий уперед, щоб облямувати лінію брів, головна мета — увиразнити всі ваші позитивні риси".

Кая Гербер
Чи варто мені робити чубчик шторкою?

Попри популярність чубчика-шторки, треба зважити, чи личитиме він вам у всьому. "Перш ніж зробити вибір, подумайте, чи пасуватиме чубчик до вашого стилю життя", — каже Франсуа. Передусім ідеться про власне доцільність чубчика. "Деяким людям відчуття волосся на обличчі заважає, або, можливо, було б практичніше щодня повністю зачісувати його назад", — каже він. Окрім того, що почастішають походи до салону для підстригання чубчика, є також додатковий догляд, як-от частіше миття (волосся на обличчі зазвичай стає жирним, оскільки вбирає піт, макіяж і SPF) і щоденний догляд — хоча воно того варте. "Якщо ви можете надати чубчику 10 хвилин щодня, ви готові", — запевняє Таунсенд.

Як підстригати чубчик шторкою

Простіше кажучи: залиште чубчик професіоналам. "Завжди покладайтеся на професійного перукаря, який спершу проконсультує вас, зважаючи на вашу форму обличчя, особливості та спосіб життя", — каже Франсуа. Перед зустріччю зі спеціалістом Таунсенд рекомендує зробити власне дослідження, щоб зрозуміти, що вам найкраще личитиме. "Коли люди приходять до мене за новою стрижкою, вони часто показують мені фото зачісок на обличчях іншої форми", — пояснює Таунсенд. "Я зрозумів, що багато людей насправді не знають свого обличчя".

Отже, знайдіть час, щоб зрозуміти форму свого обличчя – можна навіть зробити його приблизний ескіз на папері й заштрихувати кути та/або маківку, щоб побачити, що допомагає створити ілюзію овальної форми, яка зазвичай є бажаною метою для отримання найприємніших результатів. "Це чудовий спосіб підготуватися до розмови з перукарем і поставити собі реалістичніші сподівання".

Як укласти чубчик шторкою

Краще формувати чубчик, поки пасма ще вологі. Таунсенд рекомендує сушити волосся феном за допомогою пласкої щітки, а потім застосовувати круглу, тримаючи її вертикально, щоб "підняти" чубчик. "Це трохи нагадує кінець 60-х — початок 70-х років, просто модернізовані", — каже Таунсенд.

Веласкес любить робити довший чубчик з прилеглою до щік завісою.

До того ж можна розглянути маршрут au naturale. "Я великий прихильник природного сушіння з правильною текстурою. — Це дає змогу чубчикові жити вільно, додає виразності вашим рисам".

Пріянка Чопра

За словами Франсуа, якщо у вас кучеряве волосся, чубчик достатньо просто висушити. Але для додаткової чіткості "накрутіть пальцем або зробіть два пасма на вологому волоссі, потім дайте їм закріпитися в природний спосіб або використовуйте дифузор на прохолодній низькій швидкості, перш ніж обережно розділити локони, коли волосся повністю висохне".

Працюючи з кучерявими текстурами, професіонали люблять робити два пасма або вузли банта на щойно вимитому чубчику. "Коли волосся повністю висохне, витягніть його і сформуйте кінчиками пальців, трохи змастивши сироваткою, щоб підсилити текстуру", — каже Франсуа. Також вигнутий чубчик можна залишити сохнути в природний спосіб для отримання швидкого ефекту "чубчика піксі".

Як доглядати за чубком-шторкою

Якщо ви хочете стати власницею чубчика-шторки, просто запам’ятайте, що для цього треба:

1) Регулярні відвідування салонів для підстригання та корекції форми – зазвичай, що кілька тижнів.

2) Щоденне освіження. Тут сухий шампунь — ваш найкращий друг. "Сухі шампуні стали такими зручними у вигляді аерозолю чи розсипчастого порошку, і вам більше не треба турбуватися про білі залишки", — каже Таунсенд, який використовує сухий шампунь на кожному етапі як на чистому волоссі ("він вбирає піт!"), так і за кілька днів після миття, щоб додати зачісці об’єму.

Щоб оживити кучеряві та викривлені текстури, оновлюйте чубчик щодня або що два дні – водою або бризками легкого спрею для укладання.

Текст: Lauren Valenti
За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.