До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Фарбування, яке відновлює волосся: особистий досвід

Легендарний американський бренд Redken запустив нову послугу в Україні — тонування Shades EQ Gloss Bonder Inside з технологією бондингу, що відновлює волосся. Тестувати її за дорученням vogue.ua вирушила візажистка @mart_elle Марта Скальська.

На запуск нового барвника Shades EQ Gloss Bonder Inside в Україні ми очікували нетерпляче. З Redken редакція близько ознайомилася взимку, коли шеф-редакторка vogue.ua Віолетта Федорова успішно відновила волосся за допомогою процедури Redken Chemistry, і відтоді довіра до бренду тільки зростала.

Реклама
Redken Shades EQ Gloss Bonder Inside

Нам було цікаво спробувати нові засоби й процедури на найуразливішому волоссі — просвітленому, а отже ослабленому й ламкому. До того ж заявлений ефект барвника Redken Shades EQ Gloss Bonder Inside — "відновлення іонних зв’язків усередині волоса". Звучить складно, а на практиці означає, що пасма буквально наливаються силою зсередини. Протестувати нову процедуру (або радше ритуал) для догляду за волоссям ми попросили друга редакції, художницю макіяжу, яку світ знає по гриму для серіалів "Чорнобиль", "Перші ластівки", білявку Марту Скальську.

Напередодні знімання з’ясувалося, що наша героїня вже рік не фарбує волосся: останній сеанс Air Touch його послабив. На щастя, барвник Shades EQ Gloss Bonder Inside — це не звичне фарбування, а тонування з реконструювальним ефектом, що забезпечує додатковий захист. Ми відчували певну відповідальність, та все ж призначили зустріч Марті в салоні FORMA beauty space, де приймає колорист, стиліст зачісок Сергій Шапочка (прочитайте його інтерв’ю про таємниці ідеального бобу тут).

Сергій Шапочка

Сергій Шапочка відомий у Києві як співзасновник і артдиректор мережі FORMA. Записуватися до нього потрібно щонайменше за півтора місяці; він спеціалізується на графічних стрижках і складному фарбуванні. З регалій — освіта в лондонській академії Vidal Sassoon, співпраця зі світовими брендами, обкладинки для журналів, власні колекції й перемога на чемпіонаті світу з чоловічих стрижок. Ми віддавали Марту в надійні руки.

Репортаж про те, як все відбувалося, а також фото "до" й "після", шукайте нижче.

Крок 1. Діагностика й догляд

Насамперед Сергій робить діагностику волосся, щоб зрозуміти, у якому воно стані і якого догляду потребує. Після огляду й ось цих типових перукарських пасів, коли стиліст особливими жестами підіймає й розглядає волосся, пропускаючи його крізь пальці, стало ясно: воно потребує зміцнення і зволоження.

Марта Скальська

Фотографуємо "до".

Марта Скальська
Марта Скальська
Крок 2. Догляд

Сергій каже, що процедури з догляду доцільно робити до фарбування: це дасть змогу зберегти здоров’я волосся. У Redken з’явилася нова салонна процедура Acidic Concentrate, яку розробляли спеціально для тотального відновлення ушкодженого волосся. Засоби містять — 10 % гліцерину, для зволоження і м’якості волосся, а також комплекс з кислот і амінокислот.

Засоби для реконструкції волосся Acidic Concentrate, Redken

Реконструкція для волосся Acidic Concentrate передбачає три варіанти процедур: можна використовувати протеїновий склад для зміцнення й пружності волосся; склад для зволоження, що робить волосся гарним і пружним, або обидва відразу. Стратегію визначає майстер. Сергій Шапочка вибрав послідовне нанесення обох засобів.

Сергій Шапочка і Марта Скальська

Перед нанесенням голову миють глибоко очищувальним шампунем (це допомагає усунути залишки укладальних засобів і мікрочастинки міського смогу), а також трішки відкрити кутикули волосся, щоб інгредієнти легше проникали вглиб.

Крок 3. Тонування

Про Redken Shades EQ Gloss Bonder Inside найточніше скаже рекламний слоган: "барвник для волосся, який думає, що він кондиціонер". Його склад збагатили технологією бондингу — і тепер можна застосовувати на найніжнішому та просвітленому волоссі. Це не звичний стійкий барвник, а радше тимчасовий проявник: він робить вихідний колір волосся насиченішим, як фільтри в інстаграмі, і дарує неймовірний блиск. А ще забезпечує те, чого ніякими фільтрами не домогтися, — змінює якість волосся в ліпший бік.

Shades EQ Gloss Bonder Inside, Redken

Сергій вибирає найвищий рівень відтінку, який професіонали називають "десятка". Колір не зміниться, хіба що стане трохи насиченішим, а ось самі пасма оживуть.

Shades EQ Gloss Bonder Inside, Redken

Фарбу Сергій наносить прямо в мийці — це зручно й дуже швидко. А ми знову робимо фото.

Марта Скальська
Крок 4. Укладка

Свіжопофарбоване волосся потребує гарної укладки. Найкраще продемонструвати його заново набуту м’якість і красу допоможуть хвилі.

Марта розглядає себе в дзеркалі — судячи з усього, їй дуже подобається. Радикальних змін не сталося, просто волосся має такий вигляд, ніби його відрядили на море, потім у спа, а відтак зробили йому масаж і прикрасили хайлайтером.

Крок 5. Домашній догляд

У Redken вийшла нова гама засобів Acidic Bonding Concentrate, яку розробляли спеціально для догляду за просвітленим і фарбованим волоссям. До складу засобів ввійшли альфагідрокислоти, один з найпопулярніших інгредієнтів у сучасній косметології. У трихології вони зчинили фурор, і сьогодні засоби, що містять лимонну кислоту, переживають бум. Також склад засобів Acidic Bonding Concentrate збагачений бондинг-комплексом, що зміцнює іонні зв’язки в структурі волосся.

Якщо використовувати шампунь і кондиціонер Acidic Bonding Concentrate у домашньому догляді, то можна наполовину зменшити ламкість волосся (це підтверджено інструментальними тестами). Марта наглянула їх на полиці у FORMA beautyspace ще на самому початку процедури. До лінійки для домашнього вжитку входить і незмивний догляд для кінчиків волосся. Попри те, що в засобах досить високий уміст лимонної кислоти, запах у них — не різкий лимонний, а радше тропічно-фруктовий. Приємний аромат — запорука того, що засобами легко буде користуватися регулярно.

А тепер — фото "до" й "після".

Shades EQ Gloss Bonder Inside, Redken, до й після
Shades EQ Gloss Bonder Inside, Redken

Таймінг процедури — до двох годин. У нас, з нескінченними знімками й веселощами, вийшло майже три. Але що поробиш, коли так пощастило поєднати роботу й приємність.

Марта Скальська
Висновки

Реконструкція волосся Acidic Concentrate і тонування Shades EQ Bonder Inside рекомендована тим, хто хоче оживити колір, додати зачісці яскравості й об’єму, зробити волосся сильнішим і цупкішим. Майстри радять тонувати волосся раз на три тижні, а ось процедуру з відновлення волосся Acidic Concentrate можна робити під час будь-якого візиту до салону.

Фото: Анна Дворянець

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.