До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гід сонячним волоссям для будь-якого відтінку – від колористки герцогині Сассекської

Наприкінці линня Меган Маркл часто бачили під час її стильних виходів з принцом Гаррі у Нью-Йорку – і всі знову звернули увагу на неповторний променистий відтінок волосся герцогині. Це значною мірою заслуга її колористки Каді Лі, яка, до того ж, є авторкою знаменитого полум’яно-червоного кольору Джулії Робертс. Каді Лі, разом зі своєю діловою партнеркою і давньою подругою Мікою Гарріс, є співзасновницею Highbrow Hippie, студії краси та оздоровлення у Венісі, штат Каліфорнія, яка стала місцем для інсайдерів сонячного балаяжу.

Меган Маркл

У чому секрет фірмових виблисків Лі, немов би їхня власниця щойно повернулася з пляжу? "Я залишаю багато природного кольору всередині волосся, інколи розбиваю його м’яко розмазаними плямами кольору, а інколи — більш чітким з’єднанням із коренем", — каже Лі. "Результатом є об’ємний колір, який забезпечить гармонійне відростання та збереження кольору упродовж літніх місяців". Що менше, то краще — завдяки цьому м’якому підходу немає потреби в додатковому обслуговуванні. "Літо призначене для відпочинку та відновлення зв’язків із родиною, друзями і самим собою! — наголошує Лі. — Безумовно, не слід витрачати час на те, щоб отримати в салоні такий колір волосся, який потім потребуватиме багато зусиль для догляду".

Реклама

Лі розповідає, як відкоригувати різні кольори волосся для того самого невловимого сонячного блиску.

Для білявок

На яскравих білявках промені у волоссі мають надзвичайно ефектний вигляд. "Я лише додаю відблиски кожні кілька зустрічей, дозволяючи природному або створеному базовому кольору стати фоном і полотном", — пояснює колористка. "Коли нарешті додаються відблиски, вони справді створюють ефект руху і додають волоссю неймовірної динаміки". І річ тут не лише в розміщенні; певні відтінки блонд живуть найліпше в теплі місяці. "Бежеві, масляні та золотаві відтінки збережуть ваше волосся здоровим упродовж усього сезону", — каже Лі.

Для брюнеток

"Улітку багато моїх брюнеток також уже заздалегідь думають про перехід кольору свого волосся з літа на осінь", — розповідає Лі. "Теплі, насичені золотаві тони є ідеальним рішенням як для сонячних літніх локонів, так і для зігрівання блідого кольору обличчя, який неминуче чекає на всіх нас попереду". Для Лі головне — ніколи не переборщити з висвітленням. Відповідно, більшість її клієнток-брюнеток отримують кілька стратегічних відблисків лише раз або двічі на рік. "Щоб підтримувати постійний колір увесь рік, я віддаю перевагу зберіганню розмірності та потроху висвітлюю локони або щозустрічі, або за потреби", — каже Лі.

Для власниць смоляного волосся

Така сама історія з волоссям кольору "ворон", але для створення рухливого об’єму додаткові тони є обов’язковими. "Глибокі брюнетки мають зосередитися на коричневих відблисках і зберігати різницю тонів щонайбільше трьома відтінками", — розповідає Лі про секрет знаменитого відтінку Меган Маркл. "Медові, каштанові, мідно-коричневі та насичені шоколадні відтінки допомагають брюнеткам бути цікавими й різноманітними. Навіть для моїх найтемніших, найглибших брюнеток я застосовую світлішу формулу і довше обробляю, щоб гарантувати природний результат і гру кольорів".

Рудоволосим

Поціловане сонцем руде волосся — одне з улюблених завдань Лі щодо фарбування, і вона обіцяє, що це можна зробити навіть без освітлення чи мелірування. Важливо створити відчуття руху, динаміки кольору волосся. "Я досягаю цього за допомогою "збереження" стратегічних шматочків вицвілого кольору в місцях, які зазвичай висвітлюю інтенсивним кондиціонером у фользі – це саме той єдиний випадок, коли я використовую фольгу, позаяк я прихильниця балаяжу, – тож фарба випадково не потрапить на захищене волосся, — пояснює вона. — Після фарбування коренів і кінчиків я змиваю все, залишаючи фольгу, і коли весь колір зникає, я знімаю фольгу та ретельно змиваю кондиціонер. Потім змішую яскравий блиск, що на один-два відтінки світліший за основний колір, і накладаю його на 10 хвилин, щоб надати збереженим частинам бажаного відтінку, а решті волосся — променистого блиску". Як наслідок, ми отримуємо здорове світло-каштанове волосся, що наче природним чином вигоріло на сонці, — і, до того ж, зекономлений час.

Текст: Lauren Valenti (vogue.co.uk)

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.