До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Електризація волосся: головні причини та поради, як із цим впоратись

Електризація волосся — актуальна проблема для багатьох дівчат. Адже вигляд, немов у їжачка з маленькими антенками, може нівелювати всі спроби полюбити своє волосся. Як будь-яке явище, все має свої причини. Про це ми поговорили з Sistersритейлером та дистриб‘ютором професійної косметики в Україні, та дізналися, чому електризується волосся та як приборкати неслухняні пасма.

Реклама

Причини

Однією з основних причин електризації є неправильно підібраний шампунь. Важливим кроком приборкання антенок є підбір зволожувального шампуню, що містить інгредієнти nmf-фактора та хумеканти. Миття голови гарячою водою шкодить вашій шкірі та волоссю. Запамʼятайте, що структура волосся — це білок, саме тому його слід мити водою комфортної температури. Як результат — гладеньке та блискуче волосся.

Не забувайте про кондиціонер чи маску після кожного миття волосся. Оскільки
ігнорування цього доглядового кроку є ще однією причиною сухості, що своєю чергою призводить до додаткового накопичення статичної електрики. До того ж ці засоби допоможуть змінити заряд з — на +, а також наповнять волосся вологою та запаяють посічені кінчики. Використовуючи маску чи кондиціонер, не наносіть їх на корені волосся, оскільки після миття на прикореневій зоні може лишитись відчуття жирності та несвіжості. Окрім цього, накопичення бруду на волоссі призводить до утворення полютантів, що окислюють білок та пошкоджують його.

Викиньте неякісний гребінець для волосся. Придбайте якісну щітку з нейлоновими зубцями та з натуральної деревини. І не сумнівайтесь в тому, що ваше волосся вам за це віддячить. Неправильне сушіння волосся феном пошкоджує пасма, збільшуючи статичне напруження. Обов’язково дотримуйтесь температурного режиму — фен не більше 60—70 градусів на відстані від волосся не менше ніж 10—15 см. Перед сушкою завжди використовуйте термозахист. Зверніть увагу на те, що руйнування білка починається з температури понад 150 градусів.

Поради

Щоб зняти електризацію волосся використовуйте антистатичні засоби для волосся — спреї, молочко, масла. Це не тільки ефективний доглядовий засіб для волосся, а й захист пасм під час гарячих укладок та від УФ- випромінювання. Також такі антистатичні засоби для волосся полегшують розчісування та містять кондиціонери типу PQ (кватерніуми та полікватерніуми), що прибирають електризацію.

Не забувайте раз в 1—1,5 місяця відвідувати перукаря. А ще пам’ятайте, що гонитва за довжиною волосся не завжди означає його якість, бо посічені кінчики провокують розшаровування локонів, пошкодження та ламкість. Як результат — привіт, антенки. Обирайте головні убори з натуральних матеріалів, тому що синтетика тільки посилить електризацію.

Якщо маєте фарбоване або висвітлене волосся, раз в чотири миття використовуйте
різноманітні ампули та маски для глибокого відновлення. Правильна сушка з брашем від BjornAxen — згладжує кутикулу. Серум BJORNAXENMoistureHairScalpSerum — чудовий антистатичний засіб для волосся. Заспокоїть шкіру, що може свербіти від масок. По довжині буде утримувати вологу
за рахунок вмісту гіалуронової кислоти.

Також радимо звернути увагу на такі антистатик-засоби для волосся: лінійка BJORNAXENRepair та BJORNAXENArganOil. Використовуйте маску раз на тиждень щонайменше на 20 хвилин. А незмивний засіб залежно від типу волосся змішуйте з краплею масла BJORNAXENHairOilSmoothShine. Отже, як бачимо, варіантів боротьби з електризацією пасм безліч. Та найголовніше правило, яке допоможе впоратися із цією проблемою — полюбіть своє волосся, і воно віддячить вам взаємністю.

Засновниці Sisters Ілона і Оксана
Засновниці Sisters Ілона і Оксана

Sistersритейлер та дистриб‘ютор професійної косметики в Україні, створений в 2017 році. За цей час компанії вдалося зрости з двох людей до 50 працівників, чотирьох офлайн-магазинів, трьох профілів у соціальних мережах та зручного й інформативного сайту. Асортимент Sisters налічує найкращі бренди професійної косметики, серед яких Dr. BarbaraSturm, Cosmedix, Medik8, Orising, ISClinical, ELEMIS, Davines, Instytutum тощо.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.