До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Spring is in the air: 9 ароматів з нотами тюльпана

З нагоди весни, що прийшла точно за календарем, вибираємо аромати з нотами тюльпанів

Тюльпан — квітка весни. Хрустка, свіжа, як молодий огірок, зі своїм пружним листям і ніжними бутонами-чашками, із чорними тичинками, які випромінюють той самий упізнаваний, хоч уночі розбуди, аромат. Вибираємо парфуми, які дають змогу жити в тюльпановій хмарі з постійним відчуттям весни. Важливо: нота тюльпана в парфумерії — це радше рідкість. Тож доведеться попошукати.

Реклама
La Tulipe, Byredo

La Tulipe Byredo — це перший і головний аромат, який згадують, коли йдеться про тюльпани в парфумерії. Кришталевий, холодний, дуже гарний. Цього року йому виповнюється ювілейних 10 років, але він як і раніше розбуркує поєднанням фрезій, свіжої зелені й цикламенів, що відтіняють головну, тюльпанову ноту.

La Tulipe, Byredo
Island, Michael Kors

Michael Kors не можна назвати законодавцем моди на аромати, але у випадку з Island все склалося якнайвдаліше: тюльпан у ньому облямований жимолостю та лілією, а свіжості й весняного звучання йому додають береза, яблуко й імбир.

Island, Michael Kors
Pure White Linen, Estée Lauder

Цього аромату майже не знайти. Є White Linen, є Pure White Linen Light Breeze. Ні в тому, ні в іншому тюльпанів немає. Якщо пощастить розшукати в парфумерних крамницях Pure White Linen, то треба брати без зайвих роздумів. У ньому червоний тюльпан відтінений жасмином і жимолостю, але не поступається їм.

Pure White Linen Estée Lauder
Cloud Collection No.3, Zarkoperfume

У цей аромат закохана редакція Vogue. Але шанувальники будуть здивовані, дізнавшись, що в ньому є тюльпан. Дійсно, першими звучать груша, червоні ягоди, мандарин і сандал. Тюльпан боязко пробивається в самому фіналі розкриття. Але аромат від цього не втрачає.

Cloud Collection No.3, Zarkoperfume
Ziryab, Majda Bekkali

Majda Bekkali — іменний нішевий бренд Мажди Беккалі, докладно про який ми розповідали тут. У Ziryab тюльпан обіграний нетипово: замість оберемка весняних квітів йому акомпанують шафран і уд.

Ziryab, Majda Bekkali
Tender, Miller Harris

Британський нішевий бренд Miller Harris випускає розкішну й сентиментальну версію тюльпана. У ній — чорнило (!), півонії й гіацинти. Неможливо відірватися.

Tender, Miller Harris
Carat, Cartier

Не аромат, а свято весни. Гіацинти, нарциси, мімоза, фіалки — ну й головний, тюльпан, звісно. Аромат-антидепресант, який рекомендують тим, хто страждає від браку сонця та квітів.

Carat, Cartier
Chelsea Flowers, Bond No.9

Ще одна вибухова весняна хвиля: гіацинти, тюльпани, півонії й магнолії — і все це на мускусних крилах. Дзвенить чистотою й свіжістю, розноситься в повітрі, тішачи і власника, і оточення.

Chelsea Flowers, Bond No.9
Azzaro 9, Azzaro

За цим ароматом доведеться пополювати: він випущений ще 1984 року. Але справа варта заходу: злегка вінтажного звучання йому надають холодні альдегіди, а весну в серці впевнено конструює поєднання гліциній (!), мімоз, дубового моху й дроку.

Azzaro 9, Azzaro
Hummingbird, Zoologist Perfumes

Молода, амбіційна й дуже модна марка Zoologist Perfumes випустила Hummingbird — аромат, який пахне бузком і медом, конваліями й мімозою. Тюльпан делікатно звучить на бекстейджі, але не губиться в тіні.

Hummingbird, Zoologist Perfumes

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.