До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як минула вечеря Miss Dior

7 травня в шато LA COLLE NOIRE минула вечеря Miss Dior, присвячена початку збору троянд, що ростуть в околицях замку і які використовують при виробництві цього аромату

<b>dior le colle noir</b>

У маєтку Шато де ла Коль Нуар, Крістіан Діор робив власну оливкову олію, відвідував меси і організовував свята. Саме сюди до нього в гості навідувалися Жан Кокто, Бернар Бюффе і Марк Шагал. В останні роки життя для Крістіана Діора заміський маєток Шато де ла Коль Нуар неподалік від містечка Грасс на півдні Франції став чимось на зразок тихої гавані. Тут він проводив Великдень, літні канікули і Різдво. Сюди втікав після показів.

Реклама

Miss Dior – шипровий аромат з нотами італійського мандарина, абсолю жасмину і індонезійських пачулей, – одна з легенд Будинку Dior. Miss Dior побудований навколо нот грасської троянди-сентіфолії ("столістня" троянда), сезон цвітіння якої стартує на початку травня. Оскільки такі троянди ростуть в особливому кліматі – теплому, морському і безвітряному, – у них неповторний, свіжий, злегка мармеладний аромат. Походження троянд-сентіфолій цінне не тільки через це, але і тому, що вони вирощені в замку Крістіана Діора Ле Коль Нуар на півдні Франції. Їх збирають вручну, на світанку. Беруть тільки квітки, що повністю розкрилися. Якщо сентіфолії розгорнуться до полудня, то їх не використовують, а дозволяють запашним пелюсткам обсипатися на землю. Сентіфоліі виснажують грунт. З цим борються спеціальними добривами, але в Будинку Dior найняли біотехнологів – і оточили рожеві кущі заростями інших рослин, які відлякують шкідників і зберігають правильний баланс мінералів в землі.

Атмосферу замку і його околиць можна оцінити в міні-фільмі, знятому командою Dior.

Instagram: @vogueua_beauty

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.