До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Технології краси: фен нового покоління, який зробив революцію в світі догляду за волоссям

Щороку vogue.ua розповідає про фантастичні тренди краси, які стали реальністю. Цього разу новинка, здається, потрібна всім: адже новий девайс краси, представлений в січні 2024 року на виставці CES у Лас-Вегасі, турбується про користувачів та планету. Це фен нового покоління Airlight Pro, що використовує проривну технологію сушіння світлом

Реклама

У січні 2024 року на виставці CES у Лас-Вегасі представили AirLight Pro — революційний прилад нового покоління для сушіння волосся. Новий девайс краси турбується про користувачів та планету. Але спочатку — про СES. Вона проводиться щорічно з 1967-го та є найбільшою технологічною виставкою в світі, визначає тренди у виробництві та споживанні різного роду товарів, серед яких гаджети та пристрої для краси, а також задає напрямок руху всій індустрії.

Сенсація виставки CES в Лос-Анджелесі — фен нового покоління Airlight Pro, що використовує проривну технологію сушіння світлом. Він розроблений L'Oréal у партнерстві зі стартапом Zuvi, заснованим інженерами-розробниками дронів і провідними вченими, та наразі призначений для використання в салоні (згодом прилад буде доступний для споживачів у всьому світі). "Технології можуть підвищити ефективність косметичних процедур, задовольняючи різноманітні потреби та зменшуючи вплив на довкілля. Це майбутнє краси, яке ми прагнемо створити", — каже про гаджет генеральний директор L'Oréal Ніколас Ієронімус.

AirLight Pro використовує поєднання технологій інфрачервоного світла та вітряного потоку, робить волосся візуально більш гладким і зволоженим, а також прискорює сушіння завдяки оптимізованому потоку тепла. Він змінюється відповідно до різних типів волосся, а також зменшує споживання енергії на 31%ִ —більш ніж на третину.

Проблема приладів для сушіння волосся — це те, що вони перегрівають волосся, особливо коли користувачеві потрібно збиратися швидко (а це — майже завжди). На відміну від звичайних нагрівальних фенів AirLight Pro обладнаний спеціальним високошвидкісним двигуном і запатентованою інфрачервоною технологією. Саме вона відповідає за те, щоб висушити волосся швидко та якісно, але не перегріти його.

Ця задача реалізується завдяки апаратному й програмному забезпеченню та застосунку — вони безперебійно працюють, щоб кожен користувач міг підлаштувати параметри відповідно до своїх потреб. Виходить кастомізований догляд, адже нефарбованому гладкому волоссю підійде одна температура сушіння, освітленому пористому — друга, довгому хвилястому — третя тощо.

Нагадаємо, на минулорічній виставці споживчої електроніки CES було презентовано портативний, надточний, комп'ютеризований прилад HAPTA — перший у світі ручний cмартаплікатор для нанесення макіяжу, розроблений для людей з порушенням дрібної моторики рук. Він поєднує інтелектуальне керування рухом та налаштовуваних насадок — щоб забезпечити ширший діапазон рухів, просте відкривання продукту та точність нанесення, якої інакше важко домогтись.

Смартаплікатор для нанесення макіяжу HAPTA, розроблений Lancôme на допомогу жінкам з обмеженою рухливістю рук, увійшов до списку найкращих винаходів 2023 року за версією TIME (TIME Best Inventions 2023) у категорії "Доступність".

У 2021 році L'Oréal представила світові пристрій L’Oréal Water Saver — систему для професійного та домашнього догляду за волоссям, створену в партнерстві з технологічним інкубатором L'Oréal зі швейцарською компанією Gjosa.

Він виявився приголомшливо ефективним — настільки, що його додали в перелік найкращих винаходів TIME 100 в 2021. L'Oréal Water Saver знижує споживання води до 69%. Він трансформує традиційну процедуру миття, поєднавши потужну технологію оптимізації водоспоживання із використанням спеціально розроблених засобів для догляду за волоссям від L'Oréal Professionnel і Kerastase, що надходять безпосередньо до потоку води, якою миють волосся. Краплі води рівномірно розподіляються у потоці та наштовхуються одна на одну в заданому напрямку.

Девайс вже представлений у деяких салонах краси в Україні. А в найближчі декілька років, за очікуванням, L'Oréal Water Saver з'явиться в тисячах салонів краси, а це потенційно забезпечить значну економію води — до чотирьох з половиною мільярдів літрів води на рік.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.