До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Прості правила воєнного манікюру

Наші руки творять багато добрих справ: хтось волонтерить, хтось взявся за зброю, хтось рятує тварин, а хтось допомагає дітям та старим. Отже, ось головні правила "воєнного" манікюру.

Після 24 лютого ми не раз дорікали собі за "зайвий", "надлишковий" потяг до прекрасного, адже гель-лакове покриття, нанесене до війни, завдало нам немало клопоту. І ми знов опинилися в умовах, коли покриття відростає, а зняти самотужки його неможливо та й узагалі не до того. Так, манікюр — це чи не останнє, що нас турбує цими днями. Проте ми не вдаватимемо, що геть не зважаємо на нього. По-перше, турбота про себе допомагає триматися. По-друге, тепер як ніколи ми зрозуміли, як важливо автоматизувати певні процеси, щоб віддавати свою енергію та сили на головне. Отже, як спростити догляд за нігтями в ці важкі дні.

Реклама
Даша Астаф'єва

Перше правило "воєнного" манікюру – мінімальна довжина. Волонтерська робота, плетіння сіток, сортування гуманітарної допомоги, приготування та пакування їжі, медична допомога або стрільба – все це потребує коротких нігтів. Такі вже закони воєнного часу. "Тонкі, тендітні й водночас довгі нігті ламатимуться. Тому залиште той мінімум, який для вас є прийнятним", — говорить керівниця nail-напряму мережі салонів Clipse Дарія Гаврилів. "Під корінь" — це найудаліший вибір.

Друге правило — відмова від гель-лаку. Якщо маєте час і можливість регулярно ходити до майстра, то треба це робити. Навіть якщо мучать докори сумління. Ви не просто робите манікюр, ви підтримуєте економіку. А це — не якість абстрактні податки, а абсолютно конкретні робочі місця та ситі діти.

Проте, якщо можливості відвідувати салон що три тижні немає, то від гель-лаку краще тимчасово відмовитися. Побути без покриття й дати нігтям відновитися — корисно для здоров’я нігтів. У вимушеній перерві є плюс: коли закінчиться війна, буде вдвічі приємніше фарбувати нігті, і вони будуть гарнішими, ніж раніше.

"Попри те, що манікюр з гель-лаком вважається досить безпечним, нігті все одно стоншуються, слабшають і потребують відновного догляду", — каже Дарія Гаврилів.

"Головне, що треба пам’ятати, — каже Антоніна Кролевець, засновниця мережі салонів Bunny Nail Cafe, — „переношений" гель-лак — гірше, ніж прозорі, чисті нігті „під нуль". Природним способом нігті ростуть 2—3 місяці до повного відновлення, але вже за півтора місяця вони стануть міцнішими — і покриття триматиметься довше. Особливо якщо перерв у гель-лаках не було останні кілька років.

"Олія для кутикули — найпростіший спосіб допомогти нігтям, — каже Марина Дмитренко, хімік-технолог мережі Bunny Nail Cafe. — Вона запобігає втраті вологи і тим самим робить нігті м’якшими й еластичнішими". Якби в мирні часи ми б неодмінно порадили безліч олійок для кутикули найвідоміших брендів, то сьогодні радимо найпростіше: беріть те, що є. Навіть якщо це оливкова чи соняшникова олія.

Вікторія Колодій, засновниця й креативна директорка мережі MVK, вважає, що природні нігті без покриття — це тренд, який почався не сьогодні, проте залишається з нами надовго. Це продиктовано, зокрема, викликами, з якими стикнувся світ, — спочатку пандемія, потім війна. "В домашніх умовах легше доглядати за нігтями без покриття", — пояснює вона.

Порада, яку ми перевірили на власному досвіді, — щадний режим для нігтів, мінімум контакту з побутовою хімією та водою. Зараз такі часи, що мити, терти, прати — це якась глибинна потреба, майже ритуали, які мають терапевтичний ефект. Проте хатню й суспільно корисну роботу краще робити в рукавичках.

Якщо руки сухі, можна зробити один з найпростіших домашніх ритуалів: скрабувати їх меленою кавою, що лишається після заварювання, а на ніч змастити їх кремом і лягти спати в бавовняних рукавичках. Прекрасно працюють засоби на вазеліновій основі, наприклад Homeoplasmine. Ті, хто тимчасово переїхав до Франції, зможуть купити його в тамтешніх аптеках.

Якщо є можливість, можна пройти одну із салонних процедур з відновлення: наприклад, парафінотерапію. Або спробувати відновити й укріпити нігті за допомогою салонних систем IBX та Kinetics. Вони допомагають наситити пластину вітамінами та зміцнити нігті.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.