До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як зробити манікюр: прості поради майстрів

Ми вже розповідали, чому тепер найслушніше відмовитися від будь-яких покриттів і перейти на nude nails. Сьогодні — кілька простих порад, як зробити манікюр вдома.

@verawandel

Розповісти про правила домашнього манікюру ми попросили засновницю мережі студій Bunny nail cafe Антоніну Кроливець. Вона тут же розхвилювалася. "А можемо не робити домашній манікюр? Можемо підпилювати нігті, "відкушувати" задирки, доглядати за кутикулами, відсувати, мастити, робити спа, але тільки не манікюр, будь ласка, можна?"

Реклама
Chromat

Ми на секунду задумалися. Але вирішили, що все-таки можна. Із цієї нагоди майстри студій дали нам персональні поради. Публікуємо їх як є.

"Користуючись антисептиками, ми не тільки вбиваємо мікроби, а й пересушуємо шкіру, — каже Олена Захарчук. — Із цією проблемою добре впораються колагенові рукавички американської фірми Voesh. Активні речовини проникають у шари епідермісу й утримують у ньому вологу, усуваючи сухість і тонізуючи". Досить надіти рукавички, поки дивишся фільм, і вже через пів години шкіра перетворюється.

Колагенові рукавички, Voesh

"Буває, що через пропущений візит до майстра з’являються задирки. Це нормально", — пояснює Олена. І рекомендує розм’якшити кутикулу. У домашніх умовах чудово працює засіб для кутикули Panacea з натуральними оліями мигдалю й авокадо. Олія — у зручній упакові-олівці з аплікатором. Знімає запалення, пом’якшує кутикулу, сповільнюючи її ріст. Якщо використовувати його вранці й увечері, кутикули матимуть доглянутий вигляд і не пересихатимуть, створюючи задирки.

Олія-олівець для кутикули, Panacea

Лайфгак: за допомогою палички з апельсинового дерева можна м’яко відсувати кутикули. Тоді вони не так заростатимуть. "Рекомендую це робити на вологу кутикулу, відразу після миття посуду, ванної або вологого прибирання дому, коли нігті й кутикули добре розм’якшені", — зазначає Олена.

Giada

Тим, хто зняв гель-лак і хоче, щоб нігті швидше відросли, Олена радить олію для нігтів і шкіри Nagelfalz-Öl марки Baehr. У разі регулярного застосування двічі на день олія відновлює тендітні, тонкі, ламкі й розшаровані нігті. Олія паростків пшениці, олія чайного дерева й вітаміни сприяють росту здорових нігтів.

Покрокова інструкція

Спеціалістка з манікюру Марина Дмитренко розповідає, як зробити спа-манікюр. Знадобляться:

  • Кератинові рукавички. Вони розм’якшують кутикулу й роблять шкіру рук ніжнішою й гладшою.
  • Паличка-пушер з апельсинового дерева.
  • Пилка 240 грітів (пилка для європейського манікюру).
  • Нашкірниці для кутикули.
Halpern

Послідовність

1. Надати нігтям довжини й форми. Під час карантину краще зробити натуральну форму нігтів і мінімальну довжину (до 1 мм вільного краю).

2. Надягти кератинові рукавички й масажними рухами обробити зону кутикули та бокових валиків. Цей етап замінить засіб для видалення кутикул ("ремувер") або мильну воду. У складі — комплекс олій і кератин, які зволожать і розм’якшують шкіру до потрібної стадії.

3. Через 5—10 хвилин з однієї рукавички зрізати кінчики, щоб звільнити нігті. Надлишки крему — прибрати серветкою.

4. Апельсиновою паличкою легко відсунути кутикулу, не натискаючи на ніготь. Якщо кутикула чутлива, не надто старайтеся.

5. Нашкірницями обрізати задирки впоперек, щоб не створювати нових. Водночас чіпати кутикул не рекомендують. Як і захоплюватися процесом.

6. За допомогою пилки вздовж бічних валиків, рухаючись до пучки пальця, прибрати згрубілу шкіру. Можна додати трохи води. Обробляти валики за допомогою пилки — безпечніше в домашніх умовах. Важливо не застосовувати нашкірниць для кутикули: можна захопити "живу" шкіру, зріз може бути нерівним, шкіра загрубіє швидше. Утворяться нові задирки, а манікюр зіпсується швидше.

7. Нанести олію для кутикули й зняти рукавичку. Втерти крем у шкіру.

Інструменти

"Під час вибору пилки важливо дивитися на абразив, — зауважує Марина. — Не можна брати грубу пилку: вона-то впорається з роботою швидше й може видатися якіснішою, але такий абразив призводить до розшарування нігтів, травмує шкіру й не шліфує її". Рекомендую пилку зернистістю 240 гритів. Можна використовувати скляну: її напилення досить м’яке для делікатної роботи й добре підходить для натуральних нігтів.

@verawandel

Сьогодні багато компаній випускає лінійки манікюрних інструментів для домашнього застосування. Ліпше вибирати пилки для європейського манікюру. У них зручна форма, завдяки чому без труднощів можна обробити бічні валики й навіть зону кутикули.

Нашкірниці для кутикули безпечніші "без п’яти" (нижньої частини різального полотна): з такими нижчий ризик відрізати цією частиною зайве. Вибирайте марки, які спеціалізуються на професійних інструментах: у них правильне заточування й непоганий метал.

Догляд опісля

"Головне в догляді — це зволоження й живлення, — каже спеціалістка з манікюру Оля Сторожук. Ще один етап — ванночки із сіллю й ефірними оліями, які чудово зміцнюють і відновлюють нігті та шкіру рук. Особливо якщо нігті після гель-лаку. Це й приємна процедура, яка ще працює і як аромотерапія. Що стосується покриття, то найліпше побути без нього. Але якщо хочеться хоч якогось, то згодиться прозорий лак. Він вирівняє нігтьову пластину й додасть блиску. Можна поєднати покриття з келихом вина й улюбленим фільмом. Є можливість не поспішати, посидіти й висушити лак, як в старі добрі часи".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.