До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

За що ми любимо Ніколя Деженна, відповідального за красу в Givenchy

7 вересня креативний директор з макіяжу Givenchy святкує не лише свій день народження, але й 20 років на зірковій посаді. Розповідаємо, що треба знати про цю людину, і згадуємо найзнаковіші його винаходи, які зробили косметику марки по-справжньому крутою.

Харизма

Це перше й головне, що потрібно знати про Ніколя. Він схожий на рок-зірку: довгоногий, широкоплечий, високий, — і вдягається в чорний колір. Він курить, обожнює гарне шампанське, носить персні, браслети й ланцюги. У нього нереальне почуття гумору. Якщо на вечірці Givenchy лунає розкотистий басовитий сміх — можна не оглядатися, щоб зрозуміти: це Деженн.

Реклама

Про нього оповідають легенди: "Запальний", "Може виставити журналіста з інтерв’ю", "Якщо він не в настрої, все пропало". "Ми знайомі з Ніколя вже шість років, — каже Олена Пономаренко, б’юті-редакторка Vogue UA, — і жодного разу я не бачила його темної сторони. Він доброзичливий, іронічний, дуже вільний, подекуди — нахабний, — і це неймовірно приваблює. Одного разу на інтерв’ю він відповів погано підготовленій журналістці щось на кшталт: "Постарайтеся ставити точніші запитання". Ось і все. А взагалі це неймовірний співрозмовник і душа компанії".

Нинішня б’юті-амбасадорка Дому Givenchy, топмодель Бланка Паділья, обожнює Ніколя. Вони обіймаються не тільки на камеру: у них тепла й ніжна дружба, яка панує між музою й творцем. Мініатюрна Бланка й Деженн — це своєрідне нагадування про дружбу Одрі Гепберн і Юбера де Живанші.

Б’юті-печатка Givenchy

Сьогодні всі звикли: косметика Givenchy — зухвала, модна, часто в похмурих тонах; вона має фантастичні текстури й часто — спецефекти. 20 років тому, коли Деженн тільки прийшов туди, все було інакше. Йому вдалося надати поняттям "позачасова краса" і "сучасна елегантність" особливого контексту, який найпростіше було б описати англійським словом 'cool'.

IT-засоби Givenchy

Саме Деженну належать ідеї створення кисті-помпона Phenomen'Eyes, чотириколірних "призм"-тіней, розсипчастої пудри Le Prisme Libre і компактної пудри, а також Poudre Bonne Mine, першого у світі бронзера без тальку й з ефектом сяяння шкіри.

Чорний для губ

Деженн був першим, хто зробив чорний звичним у макіяжі губ. Його чорний ніколи не був готичним, похмурим чи підлітковим. Це був чорний для всіх: зі складними відтінками, незвичайними текстурами, іноді — вкрапленнями блиску. Чорна помада Givenchy виходить у різних варіаціях. Кожна — витвір мистецтва.

<b>черные помады живанши</b>

Genderless Beauty

Спроби створити лінії макіяжу для чоловіків періодично були, але жодна так і не стала проривом. Деженн — перший, хто зробив б’юті-засоби по-справжньому гендерно-нейтральними. Лінія Misters — підтвердження цього. У ній є засоби, які підходять і чоловікам, і жінкам, і не перетворюють людей на тих, ким вони не є. Прості, лаконічні, зручні. До речі, Деженн сам користується тональними засобами й не бачить в цьому нічого екстраординарного: "Якщо можна мати кращий вигляд, то чому б і ні".

<b>мужская косметика</b>

Майбутнє досконале

На думку Деженна його професія передбачає, що він завжди зазирає в завтра. Якщо точніше, на півтора року вперед — саме стільки часу потребує запуск нового засобу. Але є ще дещо: Ніколя впевнений, що найкращі розробки, найкращі відкриття, найкращі інновації — ще попереду.

До того, як прилучитися до Givenchy в ролі артдиректора з кольору й макіяжу, він вивчав мистецтво й фотографію, а потім працював візажистом за лаштунками модних показів і зі знаменитостями. Це й пояснює його вміння створювати і арт-, і комерційний макіяж.

Він завжди наполягає на тому, що макіяж — це гра, пригода й експеримент. І завжди заохочує пробувати нове. "Грайтеся з косметикою", — каже він. І створює текстури, які легко наносити, розтушовувати й нашаровувати.

Дев’ятиколірний набір тіней Prismissime №2 Essence of Browns з осінньої колекції макіяжу Givenchy 2019, лімітований випуск
Помада Le Rouge

Помада Le Rouge — гордість і бестселер марки. Це найменший шкіряний аксесуар Givenchy. І він був фетишем задовго до того, як Симон-Порт Жакмюс випустив свої крихітні шкіряні сумочки.

Помада Le Rouge, Givenchy, 2019

У помади кремово-атласна текстура, переконлива передача кольору й футляр, що свідчить про багаторічний зв’язок з колекціями Haute Couture.

Помада Le Rouge, Givenchy, 2019

Вона завжди обтягнена натуральною шкірою найкращої вичинки, декорована шипами з боків, упакована в срібну гільзу. У складі помади: соковиті пігменти, бджолиний віск, мікросфери гіалуронової кислоти для об’єму й зволоження губ. Аромат помади утворений нотами мімози, чорної смородини, смоли екзотичних дерев і належить парфумерові LVMH, Франсуа Демаші. Бренд регулярно випускає "дропи", коли шкіряний футляр помади декорують лелітками, принтами й упаковують у кольорову шкіру.

<b>лимитки ле руж живанши</b>

Джерела натхнення

Деженн обожнює живопис, музеї, клуби та крамнички з приладдям для малювання й каліграфії. Він часто їздить до Японії, де його надихає навколишня краса. Він обожнює творчість Ротко, Джакометті, Вазарелі й французького художника-абстракціоніста П’єра Сулажа.

Навесні 2017 року він запросив модного паризького ілюстратора Марка-Антуана Кулона намалювати акварельні віжуали для колекції "POINTS D’ENCRAGE". Рік перед тим до роботи над колекцією помад Le Rouge Kyoto залучили майстра із золотими руками, Хірото Ракушо. Футляри тоді декорували золотом вручну. Вийшло 600 примірників, причому жоден з них не повторював один одного.

Le Rouge Kyoto, Givenchy

Всі пам’ятають роботу паризького парфумера Франсіса Куркджана — парфумерний фонтан. Але рідко хто знає, що цей фонтан, як і чарівний сад в околицях замку в Шомон-сюр-Луар, створили за задумом Ніколя Деженна.

Його фантазія безмежна. "Якби мені довелося сформулювати, у чому полягає джерело натхнення минулого, сьогодення й майбутнього Givenchy, я б відповів: свобода, свобода і ще раз свобода". З днем народження, Маестро.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.