До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Наймодніші брови сезону: історія питання та покрокова інструкція

Про найголовніший тренд сезону, що стосується брів, та про те, як досягти бажаного результату, при цьому не завдавши непоправної шкоди власному образу, розповідає візажистка Аліна Самсонова, яка працює на модних зніманнях та за кулісами модних шоу від Gucci до Jean Paul Gaultier.

Про те, що зараз відбувається в світі брів

Можна впевнено сказати, що тонкі брови часів 90-х та Y2K зараз стовідсотковий тренд: тоненькі чорні, різнокольорові, висвітлені тонкі і т. д. Але, забігаючи наперед, скажу одразу: не поспішайте бігти за пінцетом — доглянуті, гарно вкладені брови завжди залишаються актуальними.

Реклама

Про власні brow-експерименти

Всі мої експерименти починаються з внутрішнього натхнення. Це завжди трапляється неочікувано, але спонтанно я свої задуми ніколи не втілюю. Довго обдумую і виношую всі ідеї щодо змін, починаю подумки візуалізувати їх деякий час, а потім роблю безліч тестів на практиці.

Завжди можна надихатися крутими показами, стильними знаменитостями, гарними кампаніями та едіторіалами з журналів. Але потрібно розуміти, що не все тобі пасуватиме. Все максимально індивідуально. Я за те, щоб у кожного залишалось щось своє, свій стиль, якась така "своя фішка".

Про тренд shaved eyebrows з ТікТок

Зараз в ТікТок люди збривають свої брови. 30 років тому — вищипували. Ціна примірки модного образу — позбутися брів назавжди. Тому благаю всіх, кому спадає на думку збрити брови, — забудьте про це, не знущайтеся над обличчям. Не вищипуйте до ниточок. У тонких бровах важлива їхня форма, форма дуги, і кожна маленька волосинка — важлива.

Якщо хочете спробувати тоненькі брови, вам у поміч brow blocking (про це детально нижче), частковий brow blocking, консилер або навіть гель для брів.

Про правила і перестороги

Вищипувати без попередніх тестів категорично не рекомендую. Потім доведеться роками відрощувати свої брови, якщо вони взагалі відростуть такими, якими були (спойлер: скоріше за все — ні).

Тільки після того, як ви зробили всі можливі тестування і "приміряли" брови, можете йти до майстра з референсами. Але раджу обирати того, хто вже мав подібний досвід роботи.

Покрокова інструкція

Почнімо з найлегшого способу, який дасть приблизне розуміння, чи пасуватимуть вам тоненькі брови (підійде тільки власницям світлих брів з тонкими волосинками). Візьміть щільний консилер. Замалюйте нижню частину брів. Робіть їх настільки тонкими, допоки не відчуєте, що досягли бажаного результату. Коригуйте напрямок кінчика брови догори: таким чином створюється ліфтинг-ефект. Після можна трішки пройтися темнішим олівцем по кінчиках і домалювати хвостик. Тонкі брови мають гарний вигляд, коли вони контрастніші. Але знову ж таки, це все індивідуально.

Інший спосіб, за допомогою гелю для брів, підійде власницям тоненьких брів, які хочуть максимального результату. Пінцетом, на внутрішній частині якого нанесений гель для брів, "склеюємо" свої брови. Вкінці також можна додати їм виразності темнішим кольором олівця або тіней.

Про brow blocking

Один із найскладніших, але найефективнішийспосіб побачити свої брови тоненькими без втручання пінцету — brow blocking. Він дозволяє як повністю намалювати іншу форму, так і просто скоректувати власну (частковий brow blocking).

  • На обличчі не повинно бути кремів і олій. Протріть брови і всю ділянку навколо за допомогою тоніка (вважайте на склад: він не має містити олій). Дайте шкірі підсохнути пару хвилин.
  • Використовуючи дитячий клей Elmer’s Glue Stick (потім легко змивається теплою водою), зафарбовувальними рухами за/проти росту волосків проводьте ним по бровах і миттєво вичісуйте щіточкою в напрямку максимально догори. Одразу фіксуйте до шкіри твердою стороною щіточки. Дайте клею висохнути. Якщо у вас густі брови, повторіть цей крок декілька разів.
  • Нанесіть розсипчасту пудру б'ютіблендером або пухівкою.
  • Спочатку бажано скористатися пудрою з помаранчевим пігментом, який нейтралізує темний колір брів, а потім можна нанести звичайну транспарентну (прозору).
  • Наступний крок — нанести щільний консилер, акуратно розтушовуючи його. В результаті можна досягти ефекту, ніби ви щойно збрили брови.
  • І тільки тепер можна гратись і експериментувати з формами і кольором як заманеться. Зазвичай ми, візажисти, використовуємо такий метод на зйомках і показах.

Це не легкий спосіб, але так ви точно дізнаєтесь, який вигляд матимете з тонкими бровами, і залишите свої брови неушкодженими.

Про висвітлення

Останній варіант, який можу запропонувати, але не рекомендую виконувати в домашніх умовах, та й він малоефективний для наших цілей, — bleach, тобто висвітлення брів до кольору шкіри, а потім створення нової форми. Тут важливо досягти такого самого кольору брів, як і шкіри. Але це вже більше про креатив і фешн. Ми використовуємо його на показах і зніманнях.

Також можна згадати, що є Фотошоп — там можна "покрутити", подивитися приблизний варіант. Але це більше гра.

Про власне відчуття тонких брів

У це важко повірити, але я та людина, якій густі, вичесані брови зовсім не пасують. Я завжди це знала, але не очікувала такого внутрішнього і візуального wow-ефекту після змін до зовсім тонких. Відчуваю себе набагато жіночнішою. І це сексі.

Оточенню теж дуже подобається! Я отримала масу компліментів від рідних та знайомих, які казали, що мені так більше личить.

Про круті референси

Коли тонкі брови стали популярними в 1920-х роках, вони символізували витонченість. Абсолютна ікона того часу — Марлен Дітріх.

Це тривало майже до 1980-х — потім запанували більш густі повні брови, як у Брук Шилдс.

В 1990-х з'явилися нові ікони: Памела Андерсон і Кейт Мосс. Протягом цього десятиліття краса була головною темою андеґраундних квір-спільнот як спосіб відмови від статус-кво. Памела і Кейт затвердили новий стандарт краси у ті часи, проте невдовзі він знову став антитрендом.

Сьогодні найкращі приклади тоненьких брів демонструють Gabbriette Bechtel (її брови зараз у неймовірному тренді, фото розлітаються повсюди), Амелія Грей, Джулія Фокс, Белла Гадід, Doja Cat (її брови повністю намальовані).

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.