До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

Тут і зараз: топ процедур краси, які роблять чоловіки

@luckybsmith

Експерти розповідають, які процедури краси роблять чоловіки. Серед банальних процедур з догляду є ті, що вас точно здивують

Попри війну, кількість клієнтів-чоловіків у косметологів зросла, — одностайно зауважують к.м.н., лікарка-дерматологиня, трихологиня Ірина Літус та лікарка, національна тренерка САСІ та Medik8 Анна Степко. "Якщо до війни серед клієнтів було 10% чоловіків, то зараз ця цифра подвоїлася, — каже Анна Степко. — Війна змусила нас переглянути своє ставлення до багатьох речей; зараз ми всі намагаємося не відкладати нічого на потім". "Люди швидше наважуються на вирішення проблем, які їм дошкуляли раніше, — додає Ірина Літус. — Життя надто непередбачуване і, на жаль, часто коротке".

Реклама

Чищення обличчя

"Це неінвазивна процедура №1 серед чоловіків, — каже Анна Степко. — Насамперед тому, що дає миттєвий та помітний результат".

Відчуття чистої шкіри — інтуїтивне, зрозуміле та бажане. Тому чоловіки радо йдуть на чистку, попри те що іноді вона може завдавати певного дискомфорту.

Масаж

Степко каже, що всі процедури, пов'язані з погладжуванням, пропрацюванням тканин обличчя — дуже популярні серед чоловіків. Можливо, це потреба в розслаблені напружених м'язів, що затискаються через стрес, навантаження та інші чинники, можливо, банальний дефіцит тактильності.

На процедури з догляду за тілом чоловіки записуються менш активно, але алгоритми вибору теж цікаві. "Це процедури, які дають швидкий ефект, — кажуть у Krasota Clinic. — Наприклад, скраб Ericson Laboratoire з морською сіллю та альпійськими травами". Після нього клієнта залишають загорнутим у простирадло на кушетці з підігрівом та накривають термоковдрою. Процедура активує виведення токсинів та ток лімфи, знімає набряки, примушує гарно пітніти, тому показана в періоди відновлення після гастрономічних та алкогольних зловживань або просто при хаотичному харчуванні.

Антивікові процедури

"Попри стереотипи, чоловіки схильні перейматися через зміни власної зовнішності, але зізнаються в тому вкрай рідко, — переважно в кабінеті дерматолога", — каже Ірина Літус. Тому ін’єкції нейротоксинів — на першому місці за запитом серед її пацієнтів сильної статі. Втім, підходи все ж відрізняються від тих, що їх застосовують до жінок: лікарі намагаються залишити міміку, не блокуючи її повністю, щоб чоловік мав максимально природній вигляд.

Апаратні процедури

Чоловіки добре сприймають процедури апаратної косметології: мікроголковий RF, SMAS-ліфтинг, лазери тощо. "Всі вони не змінюють рис обличчя, а працюють з якістю шкіри, — пояснює Літус. — Тому немає жодних ризиків фемінізації обличчя". Натомість створюється вигляд енергійної, сповненої сил людини, яка нормально спить, харчується та загалом веде здоровий спосіб життя. Нехай навіть це ілюзія.

Філлери

"Ін’єкції філлерів замикають трійку найзатребуваніших процедур серед чоловіків, — каже Ірина Літус. — З філлерами працюють дуже обережно, щоб не позбавити обличчя маскулінності. На відміну від жінок, які обирають ін’єкції філлерів в губи та вилиці, щоб змінити пропорції обличчя та додати йому об’єму, чоловіки наполягають на максимальному збереженні власних рис. Філлери допомагають у боротьбі зі старінням, коли обличчя втрачає об’єми в середній третині.

"Ін'єкції філлерів в підборіддя та кути нижньої щелепи допомагають додати маскулінності рисам обличчя, промалювати контур обличчя, покращити зовнішній вигляд", — зазначає Анна Степко.

Регулярний догляд та біоревіталізація

Те, що для жінок є частиною звичної рутини, — регулярні візити до косметолога та біоревіталізація, — для чоловіків, радше, рідкісний вибір. Втім, багато хто з чоловіків записується на догляд — маски, пілінги, масаж — принаймні, раз на місяць приходять до свого косметолога, щоб підтримувати обличчя свіжим, — говорить Ірина Літус. І додає, що наважитися на біоревіталізацію чоловікам важче, — ця процедура пов’язана з численними проколами шкіри, тому майже не трапляється випадків, коли за нею приходять до косметолога. Більшим попитом користуються процедури, які можна зробити швидко та з мінімальними больовими відчуттями.

Ін'єкції філлерів в губи

"За ін’єкціями філлерів в губи чоловіки звертаються вкрай рідко, — каже Анна Степко. — Це відверто рідкісна процедура краси для чоловіків".

Ботулінотерапія пахв, долоней, стоп

Анна Степко каже, що ботулінотерапія пахв, долоней і стоп — напрочуд дієва та популярна процедура краси. Ефекту вистачає на 6-9 місяців, протягом яких ділянка, оброблена ін'єкціями на основі ботулотоксину, не виділяє піт. Щоправда, колоти долоні та стопи — дуже боляче через кількість нервових закінчень.

Абсолютний показ для ін'єкцій — гіпергідроз, коли пітніють долоні, стопи, спина, пахви тощо. Анна запевняє, що у такому випадку ботулінотерапія фантастично покращує якість життя.

Такі уколи стануть у пригоді артистам, моделям, людям, які часто доповідають публічно.

Ін'єкцій ботулотоксинів в мошонку

Набирає популярності такий запит, як ін'єкції нейротоксинів в мошонку. Тренд зародився в Лос-Анджелесі, де догляду за інтимними зонами приділяється багато уваги, а реклама чоловічої епіляції є, зокрема, візуальною (для алегорій використовують зображення авокадо).

Процедура здійснюється під місцевою анестезією, — пояснює Ірина Літус, — але все одно завдає хвилювань: голку вводять підшкірно та обколюють всю ділянку. Цей тривожний досвід наважуються пережити ті, хто хоче зменшити пітливість, розгладити шкіру, надати їй гладкості, а самій зони — "розслабленого" вигляду. Бонус: через ці маніпуляції мошонка набуває злегка більших розмірів.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.