До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

На замітку: б'юті-процедури та догляд напередодні спеки

Напередодні літа косметологи і фахівці з догляду за шкірою розповіли Vogue.ua, як правильно використовувати б'юті-засоби з активними інгредієнтами, і які процедури допомагають підтримати красу в період, коли сонце активне.

Franchi
Ольга Антонюк, дерматолог, тренер Académie Scientifique de Beauté

Ретинол і його похідні застосовують переважно в осінньо-зимовий період. Ці компоненти прекрасно справляються зі зморшками, покращують пружність шкіри, мають протизапальну дію. Користуватися ними влітку небажано, але можливо – за показаннями. Схема така: продукти з ретинолом і його похідними в сонячну пору року – на ніч, захист від сонця (крем з SPF – зранку).

Реклама

<b>санскрины академи</b>

Засоби з вітаміном С можна і потрібно використовувати влітку. Вони відновлюють шкіру після впливу ультрафіолету. Вітамін С – чудовий антиоксидант, інгібітор меланіну (це означає, що він пригнічує пігментацію), стимулятор вироблення колагенових і еластинових волокон (покращує еластичність і зовнішній вигляд шкіри). Ідеально, якщо в кремі з вітаміном С є ще і вітамін Е.

<b>средства с вит С академи</b>

Серединні і глибокі пілінги на основі ТСА і фенолу, мікродермобразія влітку заборонені: у результаті можна отримати стійку пігментацію.

Готувати шкіру до літа краще заздалегідь (пройти курс біоревіталізації, мезотерапії, пілінгів), а не за день до відпустки. Влітку найкращий зволожуючий догляд, колагенові листові маски, кріотерапія з ампулами гіалуронової кислоти.

Анастасія Рубан, лікар-дерматолог, косметолог, сертифікований тренер Christina

Дуже важливо розуміти, що косметику з активними компонентами (ретинолом, вітаміном С і кислотами) повинен підбирати професійний косметолог. Він визначить показання і протипоказання до використання активних інгредієнтів або процедур з врахуванням сезонності, індивідуальних особливостей пацієнта, його способу життя.

Всі ці інгредієнти можна використовувати протягом всього року, але в період, коли сонце вже яскраве, дотримуватися ряду правил: наносити засоби з ретинолом, кислотами, вітаміном С строго на ніч, в невисоких дозах, в спеціальних безпечних формах (наприклад ретинол – в інкапсульованій формі), а вдень ​​– в жодному разі не забувати про якісний захист від сонця. Щоб уникнути побічних ефектів, наприклад, пігментації, треба припинити застосування цих компонентів мінімум за два тижні до передбачуваного періоду активної засмаги і відновити не раніше ніж через два тижні після.

Якщо говорити про найпотрібніші процедури перед відпусткою, то я б рекомендувала ін'єкційну біоревіталізацію з препаратом Pluryal Booster курсом 2-3 сеанси, який варто закінчити за два тижні до передбачуваної відпустки. У складі препарату – високомолекулярна гіалуронова кислота і антиоксидант гліцерин. Шкіра після такої біоревіталізації стає зволоженою і сяючою.

Добре перед початком відпустки пройти сеанс догляду Silk. Основний компонент засобів серії – волокна шовку, які в процесі процедури (дуже приємної, до речі) проникають у шкіру. Це створює ефект ліфтингу, а також формує додатковий бар'єр УФ-захисту.

Андрій Ваганов-Дашков, експерт з ін'єкцій, лікар-дерматокосметолог

Вітамін С, ретинол і кислоти – активні інгредієнти, і влітку на їх використання вето не накладають, а застосовують дозовано і з застереженнями. У Бразилії літо цілий рік – це ж не означає, що люди ігнорують активний догляд. Тому найважливіше – отримати від свого косметолога рецепт, де будуть розписані ритуали по догляду і правильний захист від сонця. А потім – правильно застосовувати призначені засоби. І наносити їх заново кожні дві години.

Активні процедури – пілінги, відбілювання, лазерне шліфування шкіри – вимагають серйозного ставлення до пост-догляду. Не можна буде засмагати, знадобиться одяг, що захищає від сонця, і засоби з високим SPF. В іншому випадку пігментація проявиться майже зі 100% гарантією.

Коли засоби призначає лікар, то він продумує системний догляд: або призначає адекватний захист, або підбирає засоби, щоб не спровокувати проблем з пігментацією. Так, багато засобів для боротьби з акне підвищують чутливість до сонця, але переривати лікування не можна. Тому лікар просто підбере сонцезахисний засіб для проблемної шкіри.

Біоревіталізація ін'єкції на основі гіалуронової кислоти – рекомендована перед поїздкою в жаркі країни. Як мінімум тому, що під впливом ультрафіолету шкіра витрачає власну гіалуронову кислоту. Біоревіталізація, зроблена за два тижні до відпустки, дозволяє створити необхідний резерв ГК в шкірі, і власний потенціал захисту від ультрафіолету зросте. Після приїзду теж варто відвідати косметолога: можливо, знадобиться ревіталізуючий коктейль, що допомагає швидко відновитися після фотопошкодження.

Оральні контрацептиви теж можуть викликати фотосенсибілізацію – підвищену чутливість до сонця. Тому важливо прочитати інструкцію до свого препарату – і вибирати серйозний сонцезахист.

Тетяна Таран, засновник Starlit Group

Літо – не привід робити паузу в догляді за шкірою і відмовлятися від активних інгредієнтів в косметиці, наприклад, вітамінів С і А, фруктових кислот. Найголовніше – суворо дотримуватися правил застосування косметики і не нехтувати захистом шкіри від ультрафіолету.

365 днів на рік рекомендується дотримуватися антивікової філософії, яку сповідує британська марка Medik8: вранці – засіб з вітаміном С для захисту і регенерації плюс засіб захисту від ультрафіолетових променів типів А і В, а ввечері – засіб з вітаміном А для стимуляції і корекції вікових змін, пігментації, недоліків шкіри.

Напередодні відпустки добре пройти процедуру делікатного очищення шкіри, щоб засмага лягла рівномірно. Після повернення з відпустки рекомендовано пройти процедури по відновленню гідробаласу шкіри. Краще не робити серединних і глибинних пілінгів, шліфувань: вони агресивні і викликають пігментацію.

Що стосується захисту від сонця, то для міста достатньо UVA/UVB від 15 до 30. Більшість сучасних тональних засобів містить SPF, тому боятися "низького" фактора 15 не варто. Але при активному сонці (за містом, при тривалих прогулянках, на морі) знадобиться SPF від 30 і вище. При чутливій шкірі краще надати перевагу фізичному фактору з діоксином титану або оксидом цинку. Такі санскріни більш щільні і можуть здатися важкими. З розвитком технологій, втім, текстури стають все більш досконалими. Хімічні санскріни високої якості, які входять до складу денних зволожуючих засобів, добре поєднуються з макіяжем.

Instagram: @vogueua_beauty

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.