До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Правила здоров'я 69-річної моделі Мей Маск

Вона стала обличчям косметичного бренду Cover Girl і протягом понад 50 років працювала моделлю, зокрема й у категорії plus size, знялася в кліпі Бейонсе Haunted, а також в рекламних б'юті-кампаніях Revlon і Clinique. Та заслуги 69-річної Мей Маск виходять далеко за межі модельного бізнесу. Мей Маск відома як ліцензований дієтолог – модель отримала дві вищі освіти у сфері дієтології та науки харчування. У Маск троє дітей: найвідоміший – мільярдер-винахідник Ілон Маск, глава Tesla Motors, Space X і PayPal. Її донька займається продюсуванням телешоу, а ще один син – ресторанним бізнесом. Днями Маск дала інтерв'ю журналу The New York Magazine і розповіла про свої принципи харчування і правила краси, до яких варто прислухатися.

Мей Маск
Мей Маск в 1990-ті роки

Якщо рано вранці на мене очікує зйомка, я випиваю чашечку кави, з'їдаю якусь зернову кашу і половинку банана. Я сама собі готую кашу з високим вмістом клітковини: це мікс з родзинок, висівок, пшениці і ячменю, сушеної журавлини, рубаних горіхів і горіхів пекан, а також насіння соняшнику. Я використовую одновідсоткове молоко. Мигдальне молоко молоком не вважаю, це навіть не напій.

Я не люблю тренування насправді. Я чотири рази на день вигулюю свою собаку, але іноді все-таки ходжу в тренажерний зал.

Поки я 30 хвилин займаюся на велотренажері, в цей час можу почитати. Або можу побігати на доріжці. А коли я роблю силові вправи і розтягуюся, то паралельно дивлюся телевізор – інакше мені стає нудно. Однак після тренування я завжди почуваю себе краще. Я відчуваю гордість за себе. Моє тіло почуває себе краще. Важливо завжди бути активним, щоб кістки залишалися гнучкими.

Коли я розлучилася і переїхала в нове місто, я не обмежувала себе в їжі, їла все підряд і набрала вагу. Але набрати 18 кілограм не так вже й складно, якщо ви любите смажену їжу. Щоправда, потім в 32 роки я стала моделлю з пишними формами і завдяки цьому стала популярною.

Як plus-size дієтолог я розуміла, як складно схуднути. Ви повинні бути пильними. Дуже складно бути моделлю plus-size і дієтологом. Тому щоб скинути вагу, я правильно харчувалася протягом року і скинула ті самі 18 кілограм, щоб повернутися до шостого розміру.

У мене завжди з собою є перекус, наприклад, горіхи або чорнослив. Я не люблю ходити голодною. Тому що коли ви голодні, ви дивитеся на їжу, і це ніколи не салат – це завжди кекси! Так що мій принцип – не голодувати.

Я борюся зі спокусою. Коли я ходжу в гості до своїх онуків, я їм здорову вечерю, а вони нехай їдять своє морозиво або печиво, або що-небудь ще. Мені теж хочеться морозива і печива. Але я відмовляю собі в цьому. Потрібно знати продукти, які вам ні в якому разі не можна: для мене це – солодке.

Скажімо, я прилетіла в Нью-Йорк для фотосесії. Я з'їм поживний сніданок, обід і зроблю перекус десь о 4-5 годині дня. На той час, коли я повернуся до готелю, мені не потрібно буде нічого їсти, тому що я добре харчувалася протягом дня. На вечерю я можу з'їсти залишки обіду.

Потрібно тримати свою вагу в нормі. Це завжди щоденне планування. Це того варте. Схоже на важку роботу, але як результат ви почуваєте себе відмінно.

Мій здоровий рецепт: я роблю суп з суміші 12 видів бобів, замочую їх на ніч, потім варю, додаю помідори, приправу і даю охолонути. Такого супу я з'їдаю по тарілці в день. Це дуже поживно! В одному звіті з'ясувалося, що люди, які жили довше, їли тарілку бобових в день.

Я дуже люблю м'ясо ягняти – це моя найулюбленіша їжа в світі. Це дуже багате на поживні елементи м'ясо. Я їм усі овочі. Також я вживаю картоплю, розділяючи її на три прийоми їжі з великою кількістю овочів. Таким чином ви не набираєте вагу. Я відчула це на власному досвіді. Якщо я готую для себе однієї, то це дуже проста їжа. Це більше схоже на перекушування протягом дня – тост з яйцем, багато фруктів і овочів, а також бобові. Якщо я купую лосось, я їм його протягом трьох днів.

Я раджу всім жінкам старше 65 років бути позитивними і насолоджуватися життям.

Фото: www.mayemuskmodel.com

Реклама

Читайте також:

Чому француженки не гладшають

Осіння пора: б'юті-процедури і догляд, які треба зробити зараз

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.