До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Зірка фехтування Ольга Харлан – про кар’єру, життєву мотивацію та красу

Шестикратна чемпіонка світу з фехтування, 30-річна Ольга Харлан — одна з найсильніших спортсменів планети у цьому виді спорту.

Серед інших фехтувальниць українську спортсменку відрізняє не лише динамічний стиль, а й швидкість та впевненість у собі. Інша риса олімпійської чемпіонки – повсякчасна любов та горіння своєю справою. "Фехтування — це моє життя. Це моя робота, хобі та пристрасть, якої могло б і не бути у моєму житті", – каже Ольга. Все це і дозволяє не занепадати духом, триматися і продовжувати тренування на тлі повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Батьки спортсменки досі перебувають у Миколаєві, де вона народилася. Тож, триматися духом для спортсменки інколи важче за виснажливі тренування.

Реклама
Ольга Харлан. Фото: VICOOLYA & SAIDA
Вибір та доля

До фехтування Ольга займалася бальними танцями. Це ресурсозатратний вид спорту, що потребує дорогих костюмів та взуття. Участь у конкурсах також є платною. "Пам’ятаю, найдорожчими були туфлі. Дякувати Богу, сукні шили моя бабуся і тітка, – згадує спортсменка, – і ми трохи економили на цьому. Але треба було платити за індивідуальні уроки та семінари тощо. Це стало основною причиною закінчення тренувань та танців".

Заняття з фехтування ж були абсолютно безкоштовними. "Я пішла на фехтування просто спробувати", – каже Ольга. Її тренером був хрещений, Анатолій Шлікар. Він тренує і досі. Сьогодні Ольга Харлан – приклад того, як зроблений колись вибір, зміг повністю змінити життя і обернутися фантастичними досягненнями в спорті.

Ольга Харлан. Фото: VICOOLYA & SAIDA


"Навіть безліч перемог та роки досвіду не гарантують спортсмену відсутності помилок"

"Як у житті, так і у спорті всі ми робимо чимало помилок. І це нормально, – каже чемпіонка. – Я дивлюся на це як на досвід – і ні про що не жалкую. Коли у вас щось не виходить, що ви собі зазвичай говорите? – "Руки діряві", "Нездара", "Знову те ж саме…". І лише одиниці підбадьорюють себе: "Нічого страшного, обов’язково вийде згодом". І саме ці одиниці відчувають себе щасливішими. Я одна з таких людей".

Ольга Харлан. Фото: VICOOLYA & SAIDA
"Професійний спорт – не про здоров’я"

У кожного із професійних спортсменів за час кар’єри з’являються такі супутники, як травми та постійна втома. Дуже важливо правильно харчуватися та швидко відновлюватися. "Звісно, інколи я балую себе смачненьким та чимось солодким, проте все ж намагаюся харчуватися правильно, включаючи до раціону м'ясо та багато овочів і фруктів. А от для того аби на шкіру, волосся та нігті не впливали стреси та негативні екологічні показники, я приймаю вітамінні комплекси. Справжнім відкриттям для мене став Orthomol Beauty.

Ольга Харлан. Фото: VICOOLYA & SAIDA

Виявилося, не завжди погіршення зовнішнього вигляду – привід негайно бігти до косметолога або лікаря. Найчастіше потрібно переглянути режим харчування, налагодити надходження в організм збалансований склад вітамінів і мінералів, відповідальних за "зовнішній вигляд", красу і гарне самопочуття.

Ольга Харлан. Фото: VICOOLYA & SAIDA

А склад Orthomol Beauty продуманий таким чином, що сприяє посиленню ефекту зовнішньої привабливості, і допомагає зміцнити імунітет та ефективно протистояти стресам. А віра у себе і у те, що робиш обов’язково допоможе досягати поставлених цілей.

Ольга Харлан. Фото: VICOOLYA & SAIDA

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.