До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

Журналістка, телеведуча Кароліна Ашион — про вік, виклики сьогодення та взаємини із собою

Журналістка, 49-річна телеведуча Кароліна Ашион про вік, виклики сьогодення та взаємини із собою

Про улюблену справу

Я займаюся улюбленою справою — інформаційним мовленням — останні сім років свого життя. Тригодинні прямі ефіри щосуботи та щонеділі. П'ятничних вечірок для мене не існує — і не через роботу. Слово "вечірки" краще забути. Я надаю перевагу благодійним заходам, на які люди йдуть свідомо — для того, аби долучитися до суспільних ініціатив на допомогу Україні.

Реклама

Про спадковість

Дуже вдячна своїм генам. Моїй бабусі по батьківській лінії зараз близько 90 років, і вона сухенька, рухлива, худорлява. Мій тато Кенет теж активний та зберігає цікавість до життя. У 62 роки вступив до університету в Кенті, в Британії, та успішно його закінчив. У свої 70 він багато читає, рухається, не вживає алкоголь.

Про побут під час блекаутів

На щастя, у мене завжди є вода, — в моїй старій сталінці з високими стелями навіть є колонка. А коли геть кепсько без електроенергії, я приїжджаю до "5 елементу" — тут завжди і світло, і вода.

Щодо прасування одягу — попри публічність, я можу пройтися в будь-якому одязі де завгодно. А загалом у мене достатньо одягу в гардеробі, щоб не залежати від праски. На щодень здебільшого ношу майки, футболки. Вечірні речі висять у моїй гардеробній, ідеально відпрасовані після хімчистки. Віддаю перевагу якісним тканинам, льону. Головне, носити все це з високо піднятою головою.

Про секрети краси

Ну, по-перше, треба подобатися собі, любити себе. По-друге, я майже нічого не роблю із собою і не часто буваю у косметологів (всім раджу). Головне — ховатися від сонця, бо воно провокує передчасне старіння, та стежити за харчуванням: те, що ви їсте, — дуже важливо. Плюс positive thinking.

Обличчя — це відбиток того, якою людина є насправді. Це моя теорія, яка мене ніколи не зраджувала. Бувають важкі обличчя, — напевно, тому, що людина пригнічена думками, або в неї тяжка вдача, важка енергетика. І це відбивається на зовнішності. Коли я ловлю себе на тому, що дуже зосереджена, серйозна, то намагаюся внутрішньо посміхнутися. Це елементарна вправа для м'язів обличчя — тоді хоча б носогубні складки не будуть так виражені.

Про харчування

Я стежу за тим, що їм. Це не означає, що я ідеальна — трапляються й чіпси, і McDonald’s, — просто дозовано.

Обожнюю сало та їм його регулярно. Вважаю, це джерело вітамінів та мікроелементів, необхідних для здоров'я жінки, для її шкіри, волосся і нігтів. Вживаю багато зелені: кріп, петрушка, рукола. На ніч не їм фрукти та овочі — це швидка глюкоза, яка "підливає" жирок в бочка.

Стіл має бути різнобарвним. Що більше різнокольорових продуктів, то краще. Втім, і тут варто бути поміркованими. Я, наприклад, обожнюю кукурудзу, — через вміст вітамінів А та Е вона дуже корисна для жінок. Але знайти її без ГМО зараз майже неможливо. Тому намагаюсь відшукати "кукурудзу, як колись в дитинстві". Дякувати сільським бабусям, що зберегли старі сорти.

Про спорт і фізичні навантаження

Підліткою я була в складі молодіжної збірної з гандболу. Одна розминка в гандболісток — це як повноцінне функціональне тренування. Тобто це і додаткова вага (гандбольний м'яч важить десь 350 грамів), і швидкість, і м'язова витривалість, і статика, і динаміка. Звідти у мене розвинена м'язова пам'ять (і гарні ноги).

Якщо говорити про статуру, фігуру, осанку та якість тіла, то ніщо не працює краще, ніж фізичні навантаження.

Щоранку я годину гуляю із собакою, — у мене боксер. Між бігом та ходьбою оберу ходьбу, адже для бігу потрібно дотримуватися багатьох умов, щоб він приносив користь, а не шкоду: спеціальне взуття, ґрунтове покриття, правильна техніка та жодних проблем з суглобами. У мене ж прооперована хрестоподібна зв’язка та меніск.

У залі 5-7 хвилин можу прогрітися на кардіо, потім працюю з вагою.

Про взаємини з алкоголем

Я ніколи не зловживала алкоголем. Можу пригубити — суто заради смаку — але для мене нехарактерно рятуватися пляшкою вина, що дуже типово в наш час. Між просекко та віскі я оберу останній — просто щоб краще заснути.

Можу випити келих доброго вина, але ненавиджу слово "вінішко". Дівчата починають зловживати "вінішком", а потім сповзає обличчя.

Про ментальний стан

Найважчий період мого життя стався в Німеччині. 2022 рік був повною катастрофою. Я втратила свою найкращу подругу, мала невдалу спробу ЕКЗ; за півтора місяця до початку війни у мене померла мама. На другий день після того, як я попрощалася з мамою, ми розлучилися з чоловіком, з яким прожили 15 років. Було стільки депресивних епізодів для того, щоб вкоротити собі віку...

Але навіть у такі моменти я не зверталася до алкоголю за втіхою. Канабіс може впоратись з важкими станами набагато краще.

Про поради самій собі

У 13 років я потрапила до спортивного інтернату гідким гаченням, яке себе ненавиділо. Я провела там два роки, і вже в 15 зрозуміла, що все зі мною добре, я гарна.

Якби я могла повернутися в підлітковий вік, сказала б собі: "Не зважай на стандарти краси. Все, що тобі в собі не подобається, — гарно: маленький ніс, круглі щічки, пухкі губи, кучеряве волосся". Зараз мені не потрібні ін’єкції краси, бо в мене все від природи.

Про ставлення до віку

У мене немає дітей. Тому, можливо, моє ставлення до життя відрізняється від загальноприйнятного. І ніколи не приховую свій вік. 30 липня мені виповнюється 49.

Обожнюю дорослих жінок. Головне — доглянутість та відчуття міри в усьому, а ще — манери, грамотна мова, освіта тощо.

Якщо я бачу якісь зміни в собі (звичайно, що я їх бачу), мені все подобається. Якщо з'явилася зайва вага чи умовний целюлит (адже взимку ми всі більше їмо — це природно), — я знаю, що навесні "розходжу" зайве, додам трохи більше навантажень у залі. Якщо бачу зморшки — додаю фейсфітнес, роботу з лицем через поставу, адже від тонусу шиї та плечей залежить овал обличчя та загальний вигляд.

Про силу жінок

Коли починалось повномасштабне вторгнення, навряд чи хтось розумів, які демографічні наслідки нас чекають. Тепер ми країна жінок, країна Амазонок. І нікого більше не дивує, що жінки опановують професії операторів, трактористок, водійок метрополітену, — відтепер це нова норма. З цим новим гендерним балансом зникає і ейджизм. Тепер українська жінка може працювати скільки завгодно. Головне, щоб здоров'я дозволяло.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.