До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

53-річна супермодель Гелена Крістенсен – про секрети краси та щастя по-данськи

У 90-х Гелена Крістенсен, одна з найвродливіших жінок планети, подорожувала світовими подіумами, не сходила з обкладинок модних журналів і мала справжню народну любов. Зараз, у свої 53, вона щораз частіше проводить час на природі та почувається абсолютно щасливою. Крістенсен розповіла Vogue про любов до плавання в холодній воді, заняття боксом і найшвидший макіяж усіх часів – з червоною помадою.

Про ранкові ритуали

У нас є чарівний песик, який щоранку прокрадається до мене в ліжко, обнюхує й лиже обличчя, від чого я прокидаюся. Я не завжди була дисциплінованою в підході до своїх ранкових і вечірніх процедур, але досить рано зрозуміла, що доглядати за собою – це дуже розумно. Сьогодні я роблю це залюбки – вмиваюся холодною водою, потім гарячою, і вже після цього використовую засоби для шкіри. Також я масажую обличчя, щоб поліпшити кровообіг. Те ж саме повторюю з тілом. Я масажую все тіло щіткою й скрабом, потім розтягуюсь і роблю руханку. Це звучить занадто складно, та стало звичним ритуалом, що потребує не більш як п’ять хвилин.

Реклама
Про купання в крижаній воді

Я велика шанувальниця пірнання в холодну воду, і, коли є можливість, охоче стрибаю в річку Гудзон, близько якої живу. Відтоді як почала плавати в холодній воді, вживати харчові домішки й жити більш-менш збалансованим, здоровим життям, я жодного разу не застудилася. Я справді вірю, що такі занурення поліпшують лімфодренаж і кровообіг, а також активізують роботу тіла й мозку. Користь від цього колосальна, тож щиро раджу.

Про догляд за шкірою

На щастя, маю досить здорову й пружну шкіру, яка добре сприймає різні продукти, – так і має бути в цьому бізнесі. Згадуючи всі ті випробування, через які їй довелося пройти за ці роки, я дуже вдячна, що вона взагалі в мене залишилася! Моя шкіра зазвичай потребує багато зволоження й миттєво вбирає рідину, а тому сироватки та олії є моїми улюбленими засобами. Я дещо прискіплива, коли справа доходить до інгредієнтів у продуктах. Близько пів року тому я почала користуватися косметикою Cellular Goods і за цей час побачила ефект. Канабідіоли CBD та CBG – абсолютно фантастичні інгредієнти з протизапальною дією. Я стала марити їхньою сироваткою та олійкою для обличчя, а на ніч я також використовую крем. А ще я обов’язково вранці протираю шкіру тоніком: хтось одного разу сказав мені, що проґавити цей крок – однаково, що не почистити зуби.

Поживна олійка для обличчя з канабіноїдами, Cellular Goods

Але я не обмежуюся ранковим і вечірнім доглядом. Упродовж дня, коли я не вдома, розпилюю на шкіру зволожувальний спрей і ще ношу із собою мініпляшечки з олійкою, яку наношу на руки та обличчя. Я ніколи не користуюся важкими консилерами, тональними кремами або пудрою. Я завжди була за те, щоб шкіра була натуральною на вигляд і дихала.

Нічний ліфтинг-крем, Cellular Goods
Про нову коротку стрижку

Це смішно, але я все життя так роблю: відрощую довге волосся, потім зненацька коротко стрижуся, а невдовзі знову починаю сумувати за своєю гривою. Але на щастя моє волосся дуже швидко росте. Наче тільки вчора мені зробили охайне каре, а воно вже знов перетворилося на божевільну копицю. Я люблю довге волосся, вважаю, що це дуже жіночно, але ж догляд за ним забирає чимало часу.

Про велнес-гаки

Почуватися сильною й здоровою, наскільки це можливо, іноді допомагають дуже прості речі. Перебування на природі робить мене глибоко вдячною, смиренною, радісною і допитливою. Гуляти пішки, вдихати свіже повітря, дертися вгору, пірнати в холодну річку, відчувати вітер і сонце – у цьому стільки користі для душі й тіла. Також варто дбати про вітаміни та домішки. Щороку я перевіряю свій рівень вітамінів, і це справді хороший спосіб, щоб зрозуміти, що саме вам треба. Бо існує так багато БАДів, що в цій інформації можна потонути.

Залишайтеся активними, пийте воду, відпочивайте та намагайтеся уникати стресів – хоча кому це вдавалося? Коли йдеться про те, щоб тримати своє тіло в тонусі, то найкраща порада, яку я можу дати, – це працювати над силою м’язів. Залучайте кожен м’яз до тренувань, повільно збільшуйте навантаження й далі дивуйте власне тіло.

Про найкраще beauty-відкриття

Я завжди віддаю перевагу крему, а не пудрі, і не використовую пензлів для макіяжу – тільки пучки пальців. Гадаю, що навчилася цього в Стефана Маре, який разом з Пітером Ліндбергом створив так багато моїх улюблених образів для Vogue. Під його пальцями обличчя розквітало – ставало таким росяним та осяйним! Цей макіяж чудово відбивав світло та мав надзвичайно витончений і природний вигляд.

Про улюблену вправу

Я працюю з тренером з боксу вже 18 років, але це не означає, що кожного я боксую – ми робимо це кожне четверте чи п’яте заняття. Решту часу опрацьовуємо дрібні м’язові групи, робимо їх сильнішими та вдосконалюємо окремі зони, додаємо багато кардіонавантажень і стретчингу, наприклад, вправ на розкриття стегон. Все це допомагає сформувати сильне та підтягнене тіло.

Про червоні губи

Я, безумовно, фанатка червоних губ – нізащо не змогла б від них відмовитися! Це ж так гарно. Мені подобається ефект від поєднання абсолютно натурального, оголеного обличчя з яскравими червоними губами. У цьому є щось таке божевільне й дивовижне. Червона помада – найпростіша річ, яку можна нанести й повністю змінити образ, не роблячи більше нічого. Я люблю відтінок Velvet Ribbon від Lisa Eldridge, червоний пігмент якої такий глибокий і насиченій, що має приголомшливий вигляд. А ще ця помада на дотик як оксамит.

Губна помада True Velvet Lip Colour, Lisa Eldridge
Поради собі юній

Вважаю, що в мене вийшло досить непогано, але я б сказала: "Ногами стій твердо на землі, а головою тягнися до зірок. Будь впевненою і пройди цей шлях з великою часткою самоіронії й гумору". Більш-менш я так і зробила – мабуть, це було закладено десь у глибині моєї свідомості завдяки вихованню. Щастя по-данськи, звідки я родом, у простих речах. Тому для себе ж самих залишайтеся скромними.

Текст: Hannah Coates
За матеріалами www.vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.