До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

17 б'юті-трендів, які підірвуть 2022 рік

У 2021 році ми активно ностальгували за нульовими: візажисти поєднували матові тіні з глянсовими губами, використовували геометрію в макіяжі очей і привертали якнайбільше уваги до очей (адже вони залишилися вільними від маски). У догляді за шкірою ми прагнули здорового сяяння і доброго самопочуття. Але яким буде світ краси у 2022 році? Світові експерти б’юті-індустрії поділилися своїми прогнозами на наступний рік.

Photo: @annesophiecosta
Метареалістична шкіра

Вел Гарланд прогнозує тренд у макіяжі "з чудовою метареалістичною шкірою, драпірованим рум'яним контурингом і вініловими губами".

Реклама
Знебарвлені брови

"Думаю, ми знову побачимо яскраві кольори і ще більше людей почнуть експериментувати з бровами! Я впевнений, що у 2022 році люди знебарвлюватимуть брови, тому що за часів Covid-19 нічого втрачати і хочеться відчути більше свободи. Бунтарський дух буде на піку!" — пророкує Лінскі.

Проста краса

"Особисто мене мало турбують тренди макіяжу. Я більше думаю про те, яким є моє відображення у дзеркалі за дві хвилини до виходу, і що я можу зробити за цей час за допомогою пари продуктів, щоб мати не такий жахливий вигляд. По суті, це неофіційний слоган мого бренду Jones Road", — каже Боббі Браун.

Блиск для губ

"2021-й був роком суцільних матових помад, тому я передбачаю повернення блиску для губ. Мій особистий вибір — Lipglass Clear від Mac, який надає чудового скляного блиску", — каже Мона Ліанне.

Кольорове підведення для очей

"Кольорове підведення для очей. Ми вже помітили, як кольорові, особливо яскраві підводки для очей можуть стати класним акцентом. Ця тенденція безперечно збережеться у новому році!" — Мата Маріель.

Наклейки й переводні татуювання

"Я думаю, що 2022 рік буде присвячений ідеї гри й використання нетрадиційних декоративних елементів мистецтва, як-то наклейки, переводні татуювання та стрази для унікальних форм самовираження", — передбачає Даян Кендалл.

Оптимістична краса

"Я не стежу за трендами як такими. Я думаю, що ви створюєте власні тренди і вигадуєте власні ідеї. Але також зараз ми безумовно на початку нового захопливого й цікавого етапу у світі краси. Хоча ми досі перебуваємо у певній темряві, в макіяжі продовжиться святковий настрій — багато блиску, кольору і прикрас. Я з нетерпінням чекаю, щоб побачити, як люди плекатимуть свою красу і творчо себе реалізовуватимуть", — каже Ліза Елдрідж.

Сталий розвиток

"Інновації у галузі пакування, підкріплені принципами сталого розвитку — чекаю на них з нетерпінням. Від помади, флакон якої можна знову наповнювати, до багаторазових масок для очей — справжня розкіш, яка, що важливо, буде на 100% екологічною. Має бути ще багато роботи, але я вже бачу кілька захопливих нововведень", — передбачає ще один тренд Елдрідж.

Чиста краса

"Я сподіваюся на розвиток у напрямку чистої краси й виробництва продуктів з дотриманням етичних норм і в екологічно безпечному пакованні. Charlotte Tilbury вже роблять помади, які можна повторно наповнювати, а Byredo роблять такі продукти для брів", — каже Селія Бертон.

Сміливо, яскраво, графічно

"Я також думаю, що в тому, що було сказано про період Covid-19, є правда. Думаю, люди почали самовиражатися сміливіше, яскравіше й чіткіше. І це триватиме. Люди проявлятимуть себе за допомогою макіяжу, поєднуючи текстури, кольори і форми. Краса — це веселощі та безмежна експресія", — додає Бертон.

Краса без зусиль

"Якість важливіша за кількість — так я резюмую прогноз трендів у макіяжі в 2022 році. Це більше про відчуття, ніж про "повну готовність", яка домінувала в останнє десятиліття. Хай то гранж 1990-х, чи розкіш гламуру — у новому році популярною буде ідея певної безтурботності й невимушеності. 2022 рік стане часом повернення до розслабленості", — каже Террі Барбер.

Яскраві кольори

"Мої прогнози на наступний рік безумовно включають сміливий і барвистий макіяж. Провівши так багато часу вдома, я відчуваю, що люди захочуть яскраво нафарбуватись", — передбачає Енн Софі Коста.

Природний вигляд

"Останнім часом мої клієнти приходять із запитом на природний макіяж, який акцентує на унікальності обличчя, замість однотипного макіяжу з Інстаграм. І я в захваті від цього! Подбайте про шкіру, покажіть здоровий колір обличчя, а потім поекспериментуйте з макіяжем, адже існує так багато яскравих і цікавих продуктів. Не ніяковійте!" — каже Флорія Вайт.

Шовковиста шкіра

"Мої прогнози на 2022 рік стосуються кольору і формул. Я впевнена, що всі вибиратимуть формули й паковання, які не шкодять планеті, обмежуючи надмірне використання паковання і розширюючи уявлення про текстури. Я думаю, що шовковиста шкіра буде дуже популярною. Люди прагнутимуть кращого догляду за шкірою і використовуватимуть більше активних інгредієнтів", — каже Ребекка Вордінгам.

Несподівані кольори

"Я вірю у повернення барвистого макіяжу очей у незвичайній колірній палітрі (теракотовий, хакі, королівський синій). Це буде грайливість і шик у барвистих відтінках", — додає Вордінгам.

Неонове світло

"Думаю, у 2022 році ми побачимо безліч б’юті-трендів, представлених на подіумі цього року: пастельні й неонові тіні для повік, ефектні підводки для очей і пухкі губи, вкриті блиском", — каже Дженна Ніколь.

Весільна краса

"Новою валютою краси стане здоров'я й оптимізм. Тому я пророкую використання весільних тенденцій макіяжу в повсякденному житті, принаймні, у першій половині року. Тобто до того, як напередодні тепла ми відволічемося на яскравіші кольори, відмовившись від цукрових весільних відтінків", — говорить Алексія Інг.

Текст: Tish Weinstock
За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.