До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

SOS: благодійні ініціативи медиків, які рятують здоров’я українців

Безкоштовне лікування шрамів, відновлення кінцівок, вовернення зору та точна надсучасна діагностика жінок з раком грудей: українські медики очолюють безліч ініціатив, які здатні врятувати життя та здоров'я українців. Зверніть увагу: матеріал постійно оновлюється.

Повернення зору

Офтальмологічна клініка "Візіобуд", засновниками якої є Володимир та Олена Мельники, повністю зосередилася на допомозі військовим, українським лікарям, державним лікарням та всім, кому це вкрай важливо. "Ми й надалі працюємо в операційній, повертаючи зір пацієнтам та роблячи добрі справи на благо держави й наших військових", – кажуть вони.

Реклама

"Щодня ми працюємо над тим, аби бути справді корисними, та докладаємо максимум зусиль і ресурсів для допомоги нашим пацієнтам, військовим і, безумовно, колегам. Тож найбільше пишаємося тим, що нам, разом з партнерами, вдалося отримати величезну партію медикаментів як гуманітарну допомогу, яку ми безплатно передаємо державним офтальмологічним відділенням і лікарням". З наявним списком офтальмологічних крапель можна ознайомитися за посиланням. Запит можна надіслати на пошту.

Персонал клініки й далі надає безплатні офтальмологічні консультації з діагностикою зору для військовослужбовців. Внутрішньо переміщені особи можуть записатися на консультацію з діагностикою зору зі знижкою 50%. Передбачені й інші знижки. Так, рівень знижок на хірургію залежить від категорії:

  • військовослужбовці – безплатно;
  • людям з особистими втратами внаслідок війни (поранення, загибель рідних) надається знижка 50%, яку погоджуємо особисто під час огляду пацієнта;
  • пацієнтам, які мають рідних у лавах ЗСУ (діти, батьки), – 30%;
  • особам, які мають втрати або пошкодження житла чи майна, – 30%;
  • люди з окупованих територій або з близьких до лінії фронту, – 20%;
  • всім іншим пацієнтам знижка 10%.

Щоб отримати консультацію та знижку, можна перейти за посиланням.

Лікування шрамів

Благодійна ініціатива українських медиків – безплатне лікування шрамів, які отримано через війну. Ініціативу підтримує Helsi. Вона називається #NoScar і передбачає, що тепер усі українці, які отримали поранення та шрами під час війни, зможуть отримати безплатну естетичну корекцію.

"Якщо ви чи ваші знайомі отримали травми, які передбачають естетичну корекцію, ми докладемо всіх зусиль, аби допомогти вам виправити це", – кажуть у Helsi. Понад 40 пластичних хірургів з Києва, Одеси, Львова, Чернівців, Івано-Франківська, Сум, Ужгорода та Кривого Рогу проводитимуть естетичні та реконструктивні операції безплатно або з оплатою лише витратних матеріалів. Щоб отримати допомогу, треба заповнити заявку.

Точна лабораторна діагностика для жінок з раком грудей

Медична лабораторія CSD спільно з Міжнародним союзом у боротьбі з раком розробила проєкт, спрямований на забезпечення точної лабораторної діагностики для жінок з раком грудей.

Завдяки отриманому від Фонду солідарності UICC гранту Медична лабораторія CSD проводить безплатно дороговартісні гістологічні дослідження (зокрема, трепан-біопсії молочної залози з подальшим імуногістохімічним тестуванням ER, PR, HER-2 та Ki-67), результати яких мають вирішальне значення під час вибору найефективнішого лікування раку грудей.

Відновлення кінцівок

Кожен, хто втратив кінцівку, зможе безкоштовно отримати протез у Львові. Мальтійська служба допомоги надала майстерню протезування для проєкту ("Незламні"), щоб допомогти пораненим українцям під час війни. Майстерня діє на базі Лікарні Святого Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова.

Реалізація проекту відбувається за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини та за ініціативи міністра охорони здоров’я Німеччини Карла Лаутербаха.

Пластичні і реконструювальні операції

В Івано-Франківській обласній лікарні розпочалася місія американських хірургів, які спільно з українськими колегами проводять пластичні і реконструювальні операції для українців, які потерпіли внаслідок російської агресії, – повідомляє the Ukrainians. "Спершу планували залучити у програму лише військових і ветеранів російсько-української війни, але, коли почали надходити заявки, зголосилися лікували також цивільних, – зазначає видання. Від 2014 року, а надто від початку повномасштабного вторгнення окупанти поранили десятки тисяч наших чоловіків та жінок".

Реабілітація пацієнтів з рубцями та опіками

Проєкт українського лікаря-дерматолога Олександра Туркевича "Неопалимі", що стартував цьогоріч на День незалежності, передбачає безплатну реабілітацію пацієнтів з рубцями та опіками, отриманими внаслідок війни. В рамках проєкту об’єдналося понад 20 клінік з Харкова, Черкас, Дніпра, Одеси, Києва, Житомира, Рівного, Львова, Чернівців, Франківська та Ужгорода.

Досвідчені спеціалісти надають безоплатну медичну допомогу волонтерам та добровольцям, які внаслідок російської агресії, отримали поранення, що призвели до опіків та деформуючих рубців. Проект "Неопалимі" підтримують ряд компаній, серед яких – давні друзі Vogue Alfa Development.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.