До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Домашній педикюр: таємниці зіркового майстра

З початком локдауну багато хто з нас взявся за вирішення б’юті-питань самостійно. У хід пішли воскові смужки, рукавички для автозасмаги й навіть ножиці — для домашніх експериментів із чубчиком. Але водночас чомусь з’ясувалося, що повернути педикюр з аутсорсу — досить складно.

"Ми нехтуємо доглядом за ступнями, звідси всі проблеми, — натоптні, мозолі й тріщини на п’ятах", — каже французький ортопед та експерт з питань педикюру, власник 23 салонів у всьому світі Бастієн Гонсалес, серед клієнтів якого — Гвінет Пелтроу, Наомі Кемпбелл і Роберт де Ніро. Однак навіть без регулярних візитів до салону можна — і треба — багато чого робити самостійно. "Моя ідея полягає в тому, щоб знайти спосіб допомогти людям полюбити свої ноги і стати кращими", — додає Гонсалес. І наводить прості поради, які дають змогу зробити ідеальний педикюр у домашніх умовах.

Реклама
Масаж і зволоження

"Шкіра на ступнях усемеро товща, ніж на обличчі, тому вам потрібен дуже потужний крем із сильними активними речовинами, щоб вони могли проникнути в усі шари шкіри", — каже Гонсалес. Він рекомендує масажувати кожну ступню не менш як 20 секунд щовечора. "Спробуйте пощипувальні та скручувальні рухи. Якщо повторюватимете їх упродовж п’яти секунд на кожній зоні, де є мозолі, то допоможете шкірі повернути еластичність".

Крем для ніг Burt's Bees Coconut Foot Creme
М’яка ексфоліація

Щоб пом’якшити згрубілі зони, занурте ноги у воду й потримайте не менш як десять хвилин, а потім проведіть по шкірі м’якими круговими рухами пилкою для ніг (скраб також згодиться).


Пилка для ніг, Lovaskin

"Будьте обережні, щоб не перестаратися, — застерігає Гонсалес. — Якщо зняти зайвий шар шкіри, це порушить її еластичність. А крім того, шкіра починає підсилено захищатися після механічної травми — і утворюються нові мозолі". М’яко розчинити відмерлі клітини допомагає засіб на основі AHA- і BHA-кислот, збагачений зволожувальними компонентами: екстрактом опунції й алое вера.

Ексфоліант для ніг з кислотами Instant Foot Peeling, Lovaskin
Догляд за кутикулою

"Якщо кутикула є, — мабуть, вона для чогось потрібна", — зауважує Гонсалес. Натомість використовувати дерев’яну паличку, щоб відсунути кутикулу або повністю її прибрати (і створити "відкриті двері для мікробів, що потрапляють в організм"), краще взяти неочевидний інструмент, який можна знайти в будь-якій ванній: зубну щітку. "М’які ворсинки щітки не так травмуватимуть шкіру, як гостра дерев’яна паличка", — пояснює Бастієн.

Зубна щітка Slim by Apriori
Скляна пилочка

Краще відмовитися від шмергельної пилочки, яка може завдати більше шкоди, ніж користі, і вибрати ніжну скляну пилку, яка допомагає оформити нігті й надати їм форми. "Паперовою пилкою можна порізатися, — застерігає Гонсалес. — Особливо, коли вона нова". Його пилка для нігтів Reverence de Bastien — прекрасний вибір.

Пилка для нігтів Reverence de Bastien
Замшевий баф для полірування

"Коли я вперше побачив, як моя прабабуся полірує нігті, я подумав, що вона їх позбудеться, але навіть у 92 роки вона мала гарний, міцний манікюр", — згадує Гонсалес. Відтоді він зрозумів, що надання сяяння нігтям — важливе завершення педикюру та манікюру — за умови, що використовується м’яка замша. Вона набагато ніжніша за грубі бафи, які здатні пошкодити нігтьову пластину. "Полірування підсилює кровообіг, і відросла частина нігтя стає білішою", — пояснює Бастієн.

Баф для полірування нігтів Révérence de Bastien Natural Horn Buffer
Лак для нігтів

Який найстрашніший гріх у процесі догляду за нігтями? Носити покриття тижнями (а точніше, місяцями). "Коли ви покриваєте нігті пластиком, нігтьове ложе не може дихати, від чого нігті слабшають, на них з’являються білі плями", — пояснює Гонсалес. Краще залишати нігті без покриття й використовувати те, що Гонсалес називає "дотиком кольору", тільки в особливих випадках. "Якщо ви ставитеся до нанесення лаку як до макіяжу — і знімаєте його належним чином, — матимете здорові нігті на все життя".

Лак для нігтів Chanel Le Vernis, Chanel

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.