До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 протизапальних продуктів, які потрібно їсти регулярно

Хронічне запалення може бути джерелом найрізноманітніших захворювань та проблем зі здоров'ям, але коригування системи харчування допоможе зупинити або принаймні сповільнити цей процес. Дієтологиня Софі Жанві при цьому наголошує, що буде достатньо лише п'яти продуктів, за допомогою яких можна додати більше життєвої енергії, покращити травлення, стабілізувати рівень цукру в крові і зменшити вагу. Також протизапальна дієта рекомендована тим, хто страждає на ендометріоз, екзему або акне. Знайомимося ближче з цими протизапальними продуктами.

Реклама

Горіхи

"Мигдаль, безумовно, є добрим джерелом клітковини, рослинних білків, мінералів та антиоксидантів, але краще обирати саме горіхи, що ще й містять Омега-3 — спеціальні жирні кислоти, необхідні для правильного функціонування нашого організму і яких нам часто не вистачає. Вони сприяють виробленню цінних протизапальних речовин і позитивно впливають на серцево-судинну систему, шкіру, суглоби і когнітивні функції. Одне слово, це ваш союзник при дерматологічних проблемах, запальних захворюваннях і навіть тривозі. Для оптимальної ефективності також додавайте в меню жирну рибу двічі на тиждень: тунця, лосося, сардини або скумбрію, що містять іще одну форму протизапальних Омега-3".

Чорниця

"Ці маленькі плоди, як і їхні кузени малина, порічка і ягоди загалом, є справжніми антиоксидантними бомбами, які допомагають боротися з окислювальним стресом у клітинах. Це важливо, оскільки саме окислення сприяє старінню та викликає запальні реакції. Чорниця містить особливо ефективний тип антиоксидантів: поліфеноли. Їхня дія ретельно вивчена і здатність блокувати вироблення деяких прозапальних речовин підтверджена. Отже, смузі та компоти на основі чорниці — ваші друзі. Іще важливий момент: у чорниці помірний вміст цукру".

Гречка

"Гречка багата на клітковину, антиоксиданти, рослинні білки і не містить глютену. Чудовий коктейль, бо клітковина справді наш союзник. Вона дозволяє сприятливо "годувати" корисні бактерії мікробіоти, які потім будуть виробляти протизапальні речовини. І це ще не все: завдяки саме вмісту клітковини ця крупа має нижчий глікемічний індекс, ніж рис чи паста".

Кефір

"Цей ферментований напій містить натуральні пробіотики, тобто живі бактерії, які засіюють наш мікробіом, допомагаючи йому стати багатшим та різноманітнішим. А здоровий мікробіом має сприятливий вплив на наше здоров'я: покращує травлення, зміцнює імунітет, забезпечує здорову шкіру і стабільне психічне здоров'я… Коли мікробіота порушується, це сприяє кишковій проникності і потраплянню ендотоксинів у кров, що спричиняє запальну реакцію".

Темний шоколад з 85% какао

"Я заявляю голосно і ясно: шоколад корисний здоров'ю! За умови, що ви оберете його з високим вмістом какао і не дуже солодкий. Насправді саме вміст какао буде відповідати за його користь. Це цінна речовина, оскільки вона містить один із найбагатших у рослинному світі набір антиоксидантів, мінералів, клітковини та теоброміну, протизапальної речовини. Не панікуйте, якщо у вас акне — чотири кубики темного шоколаду з 85% вмістом какао не принесуть проблем, а навпаки допоможуть! При цьому молочний чи білий шоколад можуть сприяти запаленню через кількість цукру".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.