До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 наймодніших квіткових принтів

З настанням весни серце потребує любові, душа – сонця і тепла, а руки невиправно тягнуться до речей, прикрашених квітковим візерунком різних розмірів і форм. У сезоні весна-літо 2019 дизайнери надихнулися цим головним джерелом весняного настрою і представили образи, прикрашені легким польовим розсипом, великогабаритними і різнокольоровими квітами, а також художньою абстракцією. Багато з них декорували сукні флористичними аплікаціями і активно використовували етнічні візерунки з вплетенням квітів. Vogue.ua зібрав 6 головних принтів сезону весна-літо 2019.

Dolce & Gabbana весна-літо 2019
Польові квіти

Дрібний квітковий візерунок родом з сільського саду став одним з головних джерел натхнення для дизайнерів цього року. Так, Simone Rocha, Erdem і Carolina Herrera прикрасили хаотичним польовим розсипом струмливі легкі сукні довжини максі і міді, які стануть ідеальною парою як грубим черевикам і маскулінним жакетам, так і вишуканим босоніжкам, а ще створять романтичний образ для випускного вечора.

Реклама
Simone Rocha весна-літо 2019
Erdem весна-літо 2019
Carolina Herrera весна-літо 2019
Абстракція

Абстрактні квіткові візерунки, які нагадують картини відомих художників, стали небанальною альтернативою флористичним образам. Emilio Pucci декорували сонячно-жовту сукню-сорочку за допомогою абстрактного контрастного орнаменту, а Dries Van Noten нанесли на шовкову сукню королівського синього кольору легко вловимі обриси сакури.

Dries Van Noten весна-літо 2019
Giorgio Armani весна-літо 2019

Emilio Pucci весна-літо 2019
Великі квіти

Не варто боятися великих квіткових візерунків – вони личитимуть як власницям пишних форм, так і тендітним дівчатам. Головний секрет – у правильному силуеті квіткової сукні. Так, Міучча Прада розбавила стриману чорну сукню яскравим візерунком хризантем, а от Вес Гордон зробив ставку на спущені плечі і довжину міні. Традиційно в колекції творчого італійського дуету Стефано Габбана і Доменіко Дольче одну з головних позицій зайняла квіткова тематика. Моделі немов метелики пурхали по подіуму в повітряних сукнях, посипаних безмежною кількістю бутонів.

Carolina Herrera весна-літо 2019
Dolce & Gabbana весна-літо 2019
Miu Miu весна-літо 2019
Флористичний мікс

Квітів багато не буває. У новому сезоні дизайнери зізналися у прихильності до кількох флористичних візерунків, так створили цікавий квітковий коктейль. Ботанічні принти різних форм і розмірів, відтінків і стилів сплелися воєдино в весняних образах у стилі печворк. Цікаві моделі варто шукати в колекціях Versace, Etro і Carolina Herrera.

Versace весна-літо 2019
Etro весна-літо 2019
Carolina Herrera весна-літо 2019
Аплікації

Для сміливих дівчат, готових до експериментів, дизайнери пропонують нетривіальні варіанти прочитання квіткового узору. Так, Fendi і Christian Dior урізноманітнили базові спортивні образи, що складаються з велосипедок і топів або лосин і гольфів, за допомогою суконь-накидок з органзи і фатину, посипаних ненав'язливими флористичними аплікаціями. У той час як Elie Saab розмістили яскраву і блискучу аплікацію на монументальних сукнях довжини максі, характерних для вечірнього виходу.

Christian Dior весна-літо 2019
Elie Saab весна-літо 2019
Fendi весна-літо 2019
Етнічна тематика

Візерунки, натхненні естетикою східних традицій, з кожним роком здобувають все більшу увагу модних дизайнерів. Alexachung зробили реверанс у сторону чорно-білого варіанту літнього комбінезона, а в колекції Etro традиційно панують складні орнаменти і справжнє буяння барв. Навіть відомий шанувальник футуризму Ніколя Жескьєр не зміг встояти перед красою етнічного візерунка: продемонстрував комбінезон з парчі в колекції Louis Vuitton.

Louis Vuitton весна-літо 2019
Alexachung весна-літо 2019
Etro весна-літо 2019

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.