До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Одягнутися як: Жаклін Кеннеді-Онассіс

28 липня в престижному передмісті Нью-Йорка в Саутгемптоні народилася Жаклін Був'є, а 12 вересня 1953 року в церкві Св. Марії в Ньюпорті (штат Род-Айленд) відбулася церемонія одруження Джекі і Джона Ф. Кеннеді. Перша леді США завжди була в центрі уваги, а її гардероб копіювали у деталях або цілком. Образи Джекі досі є об'єктами невичерпної наснаги для дизайнерів і стилістів. Якби Кеннеді-Онассіс жила зараз, то швидше за все в її гардеробі були б вбрання і аксесуари Chloé, Acne Studios, The Row, Céline і JW Anderson. Vogue.ua розповідає, з чого складається гардероб у стилі Жаклін.

Жаклін Кеннеді-Онассіс
Класичні поєднання

Синій двобортний блейзер з золотими ґудзиками, пряма вузька спідниця в тон, шовкова хустинка-каре і черепахові сонцезахисні окуляри – речі, які можна назвати справжніми модними "довгожителями", не будуть зайвими і в новому сезоні.

Реклама
Три кольори: білий

Сумнозвісний рожевий костюм, який був на Джекі під час історичного пострілу, демонстрував її прихильність до яскравих життєрадісних барв. Зазвичай перша леді вибирала монохромні "луки", в яких робила ставку на один основний колір. Білий в її гардеробі був одним з улюблених.

Трохи бохо

Цей образ не надто характерний для Жаклін, адже основи її стилю були сформовані на базі мінімалізму і футуризму 1960-х років: трапецієподібні пальта, маленькі жакети і акуратні капелюхи-"таблетки". Це фото зроблене 1970 року і стосується періоду її шлюбу з Аристотелем Онасіссом, вони одружилися 20 жовтня 1968 року.

Увага до деталей

Як без капелюшків-"таблеток" на початку модної кар'єри, гардероб Жаклін трохи згодом неможливо уявити без хусток, якими вона, як ніхто інший, вміла пов'язувати волосся, а також без розкішних сонцезахисних окулярів. У компанії з лаконічними штанами і джемперами ці аксесуари здатні створити образ справжньої мільйонерки.

Французький шик

У пізні роки (фото зроблене у вересні 1979 року в Версалі) Джекі вибирала вже більш розслаблені образи. Класичний бежевий тренч, штани-кльош і м'який кашеміровий джемпер – основи основ будь-якого міжсезонного гардеробу.

<b>кеннеди стиль</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.