До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Вся правда: історія трансгендерної моделі Максим Магнус

Сьогодні все частіше можна зустріти на подіумі дівчат зі зміненою гендерною належністю, але мало хто говорить про зворотний бік цієї трансформації. Так, Кейтлін Дженнер, раніше відома як Брюс Дженнер – батько сестер Кайлі і Кендалл, а також вітчим Кім Кардаш'ян, моделі Валентина Сампайо, Андреа Пежіч і Аньян Лама – зробили операції зі зміни статі. Приєдналася до числа трансгендерів і бельгійська модель Максим Магнус, яка дебютувала на шоу Schiaparelli Couture весна-літо 2019. Британському Vogue Максим розповіла свою історію, про реалії операції і зміни статі.

Максим Магнус

"Це те, про що я завжди мріяла, але ніколи не думала, що це буде досяжною метою," – розповідає Максим Магнус.

Реклама

Вона зізнається, що з ранніх років, коли вивчала історію Schiaparelli як студентка факультету моди, мріяла взяти участь у такому масштабному шоу. Мрія здійснилася. Буквально за два дні до кутюрного шоу Schiaparelli весна-літо 2019 з легкої руки стиліста Кеті Гранд і манекенника Фінна Б'юкененна, її бойфренда, Максим запропонували взяти участь в показі, який минув у паризькій Опері Гарньє. Модель дефілювала у вбранні, що складається з розкішної синьої сукні і атласної накидки рожевого кольору.

"Для мене було чимось особливим взяти участь у шоу", – розповідає Максим.

Schiaparelli Couture весна-літо 2019

Максим жартує, що її царствений образ від Бертрана Гійона не є справжнім відображенням її повсякденного життя як молодої трансгендерної дівчини. Кілька днів перед тим модель поділилася відвертим постом в Instagram про фізичні і психічні втрати, які вона перенесла після операції зі зміни статі 2016 року. Максим зізналася, що почала "по-справжньому ненавидіти" своє тіло, адже воно не функціонувало, як очікувалося: "Я його просто стала ненавидіти в якийсь момент".

Максим Магнус

"Мене знову чекає операція, це трапиться саме під час Тижнів моди, – розповідає Максим. – Це впливає на моє психічне здоров'я, адже я повинна не тільки знову перенести операцію, а й пропустити те, що я так сильно люблю".

Саме тому модель, яка брала участь у шоу Alessandra Rich і знімалася в рекламній кампанії Gucci, вирішила чесно розповісти про наслідки операції зі зміни статі: "Всі, на кого я дивлюся (в транс-співтоваристві), підсолоджують гендерне перевтілення, наче це не має ніяких наслідків. Змінив підлогу і безболісно пішов займатися своїми справами. Це – неправда".

Максим Магнус на шоу Alessandra Rich

Максим хотіла провести цю операцію ще з 14-річного віку, зі сподіванням, що це дасть змогу їй нарешті почуватися комфортно у своєму ж тілі і стати "справжньою жінкою". Проте, модель стверджує, що багато пацієнтів, в тому числі і вона сама, йдуть на це, недостатньо підготовлені до потенційних проблем, як фізичних, так і психічних, які слідують за операцією.

"Правда в тому, що це боляче не тільки фізично, а й душевно виснажує, не вирішує всіх ваших проблем, а люди не почнуть ставитися до вас по-іншому. Не очікуйте, що світ зміниться тільки тому, що ви змінилися," – написала модель у своєму Instagram.

Максим Магнус

Відвертий пост моделі у соціальній мережі викликав бурю захоплених коментарів користувачів, які дякували Максим за чесність і підтримували її в скрутну годину. Дівчина сказала, що відчуває на собі відповідальність розповісти історію свого подальшого шляху, хоча навряд чи вона обмежиться тільки рішенням проблем трансгендерів.

"Я створила свою спільноту в Instagram, тому що я також хочу спілкуватися з людьми, які не обов'язково транс, але які мають важкі часи", – пише вона.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.