До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Історія кохання: Вів’єн Вествуд і Андреас Кронталер

8 квітня 79-річчя святкує Вів’єн Вествуд – дизайнерка, яка не тільки зуміла зробити панк модним і продемонструвати всьому світу, що таке справжній британський стиль, але й показати всім, що для кохання немає віку. На честь дня народження бунтарки, згадуємо історію її стосунків з Андреасом Кронталером, з яким вони стали однією з найяскравіших і найбільш міцних пар індустрії.

Андреас Кронталер і Вівєн Вествуд
Фото: Frederic Aranda

Вів'єн Вествуд – бунтарка й активістка, норовливий характер якої знає весь світ. Ця риса характеру стосується всього — і громадської позиції (Вествуд опікується питаннями захисту довкілля), і її бренду Vivienne Westwood (Вів’єн називають мамою сучасного панка), і особистого життя. Чоловік дизайнерки Андреас Кронталер молодший за неї на 25 років, але Вествуд абсолютно байдужа до цієї цифри — вони разом вже кілька десятиліть і різниця у віці абсолютно не бентежить 76-річну Даму Британської Імперії.

Реклама
Андреас Кронталер і Вівєн Вествуд на церемонії Fashion Awards

Вони познайомилися наприкінці 80-х в Університеті прикладних мистецтв Відня, куди британка приїхала викладати, а Кронталер був її студентом. В одному з інтерв’ю австрієць розповідав: "Вона була моїм професором. Я чітко пам’ятаю, як вона увійшла в клас перший раз. На ній був комбінезон з ременем на стегнах, а на ногах — дерев’яні черевики, які постукували з кожним її кроком. У руках вона тримала лупу. Я був підкорений".

Андреас Кронталер і Вівєн Вествуд

Їхні стосунки розвивалися стрімко. Ще у Відні Вествуд і Кронталер весь час проводили разом. Вона знайомила його з історією середньовічного європейського костюма, а він закохав її в моду XX століття, вони разом відвідували виставки й театр і майже цілодобово були разом. "Ми дуже різні, але водночас ми одне велике ціле", – ділиться Кронталер таємницею їхніх відносин. 1992 року вони стали чоловіком і дружиною, і з цього моменту не розстаються.

Андреас Кронталер і Вівєн Вествуд
Андреас Кронталер і Вівєн Вествуд

Вже понад 25 років вони вдвох працюють над імперією Вівєн Вествуд, а британка, щоб вшанувати внесок свого коханого в загальну справу, навіть перейменувала основну лінію бренду Gold Label в Andreas Kronthaler for Vivienne Westwood. Близькі до пари джерела стверджують, що це зблизило їх ще більше. Наприклад, 2018 року вони святкували 30-ту річницю відносин і на честь круглої дати Кронталер присвятив своїй Вівєн колекцію, у якій яскраві фарби змішалися з відвертими силуетами та історичними цитатами.

Andreas Kronthaler for Vivienne Westwood весна-літо 2018

За словами закоханих, секрет їхніх стосунків у тому, що вони доповнюють одне одного. "Вівєн дуже зібрана й організована, а я вкрай нетерплячий, — розповідає австрієць. — А головне, ми повністю довіряємо одне одному, нам не нудно працювати разом і відпочивати, але водночас ми цінуємо особистий простір і просто насолоджуємося кожним днем. Я не можу й не хочу жити без неї".

Андреас Кронталер і Вівєн Вествуд
Андреас Кронталер і Вівєн Вествуд
Андреас Кронталер і Вівєн Вествуд

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.