До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому всі люблять Джейдена Сміта

9 липня 20 років виповнюється акторові і реп-виконавцю Джейдену Сміту. Старше покоління сприймає його виключно як сина Вілла Сміта і його дружини Джаді, однак для покоління Z він справжня незалежна зірка. Vogue.ua згадав як ріс і ставав популярним Джейден Сміт.

Джейден Сміт
Перший успіх

Вперше популярність Джейдена Сміта застала у 8-річному віці. 2006 року він знявся разом з батьком у фільмі "В гонитві за щастям" – зворушливій історії про брокера Кріса Гарднера, який пробує почати нове життя разом з маленьким сином, з яким він сам залишився, і доводить, що безперервна праця і віра в свої сили увінчуються успіхом. Вілл Сміт за роль у фільмі отримав премії "Оскар" і "Золотий глобус" як найкращий актор, а Сміта-молодшого відзначили на церемонії MTV Movie Awards в номінації "Прорив року".

Реклама
Кадр з фільму "У гонитві за щастям"
Кар'єра в кіно

Після "У гонитві за щастям" Джейден Сміт знявся ще в декількох фільмах, найбільш успішним з яких став "Карате кід". У цій сімейній драмі Сміт зіграв разом з Джеккі Чаном. Остання його роль у фільмі-катастрофі "Після нашої ери" – тут він знову склав компанію батькові Віллу Сміту. З 2013-го Джейден в кіно більше не знімався, працював над музикою.

Кадр з фільму "Карате кід"
Тільки музика

Сьогодні Джейден Сміт продовжує бути зосередженим на музиці, відволікається лише зрідка на модну індустрію. Перший трек він записав ще в десять років – разом з Алішею Кіз, потім кілька років співпрацював з Джастіном Бібером, а сьогодні працює самостійно. Останній свій альбом SYRE він опублікував в Instagram-акаунті.

Самовираження

У Instagram-акаунті Джейдена Сміта майже 10 мільйонів підписників і ця армія любить його, перш за все, за свободу і самовираження. Наприклад, Сміт – великий шанувальник різноманітних спідниць, із задоволенням їх носить і не звертає уваги на критику, в тому числі від батька. "Якщо я хочу носити сукні, то буду це робити. Нехай це буде нова хвиля, – в березні в своєму Twitter написав Джейден. – Ейнштейн, наприклад, не особливо заморочувався, що носити – у нього були важливіші справи. У мене так само. Адже найголовніше отримувати кайф від того, що робиш, а не звертати увагу на інших".

Джейден Сміт

Також Джейден Сміт відомий своєю пристрастю до різноманітних зачісок, які він називає ще одним способом самовираження. Він носить довгі дреди, то фарбує волосся в рожевий, то повністю голиться.

Джейден Сміт
Джейден Сміт
Модна справа

Як яскравий представник покоління Z, Джейден Сміт небайдужий до моди. З 2016 року він став обличчям Louis Vuitton, де приміряв спідниці авторства Ніколя Гескьєра, а також заснував бренд унісекс-одягу MSFTS.

Джейден Сміт в рекламній кампанії Louis Vuitton

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.