До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 наймодніших кліпів Каньє Веста

8 червня 44 роки виповнюється Каньє Весту. Музикант, продюсер, композитор, дизайнер власного бренду Yeezy, володар 21 премії "Греммі" – Каньє Вест стає успішним у всьому, за що хапається, і вже другий рік поспіль входить до сотні найвпливовіших людей світу за версією журналу Time. Але головна пристрасть Каньє – все-таки музика: артист почав читати реп у 10 років, а в 13 записав першу професійну композицію. У день народження музиканта Vogue.ua згадує п'ятірку його наймодніших і найгарніших відеокліпів.

"Famous"

Тейлор Свіфт, Кім Кардаш'ян, Дональд Трамп, Джордж Буш-молодший, Анна Вінтур і Кейтлін Дженнер сплять оголеними в одному ліжку – це кадри з дотепного кліпу Каньє Веста Famous, який 2016 року став справжнім інтернет-мемом. З чуток, ідея покласти в одне ліжко популярних персонажів, які на людях товаришують, а насправді часто оминають одне одного, належить дружині музиканта, Кім Кардаш'ян. Також у цьому кліпі музикант хотів процитувати картину американського художника Вінсента Дезідеріо "Сон".

Реклама
Runaway

2010 року Каньє випустив півгодинний фільм Runaway, який досі залишається однією з його найбільш красивих, масштабних і серйозних відеоробіт. Історію кохання героя Каньє і дівчини, повсталої з попелу (її грає модель Селіта Ібенкс), придумав і зрежисував сам Каньє Вест. Натхненням для нього стали роботи Стенлі Кубрика.

"Fade"

2015 року на церемонії MTV VMA музикант представив кліп Fade. Головну роль у ньому грає танцівниця і модель Теяна Тейлор, яка майже чотири хвилини танцює тверк напівоголеною. Це все, що потрібно знати про кліп.

Good Morning

Автором анімації для цього кліпу став художник Такаші Муракамі – давній друг музиканта, який також розробив обкладинку для альбому Каньє Graduation. Головний герой відео – ведмежа, яке ходить містом у кросівках Yeezy.

No Church in the Wild

No Church in the Wild – спільна робота Каньє Веста і Jay-Z, у якої 75 мільйонів переглядів на Youtube. Трек присвячений проблемам релігії, а режисер відео – француз Ромена Гаврас, відомий радикальними і брутальними роботами на соціально-політичну тематику. 2013 року відео отримало "Греммі" як найкращий кліп року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.