До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найкращі сцени з робіт Паоло Соррентіно

Паоло Соррентіно — один з найкращих італійських режисерів. Його кінострічки — інтелектуальні, сповнені похмурого сарказму і яскравих образів, за що режисера називають сучасним Фелліні.

Паоло Соррентіно

Сценарист і режисер, який відзначає 31 травня своє 53-річчя, дебютував у повнометражному кіно ще 2001 року похмурим драматичним фільмом "Зайва людина". Але міжнародний прорив стався тільки 2008-го завдяки роботі "Дивовижний" — політичній сатирі, яка здобула приз журі на Каннському кінофестивалі. 2011 року Соррентіно вперше вийшов на американську кінематографічну сцену зі стрічкою "Хоч де ти будеш". А 2013 року отримав "Оскара" в категорії "Найкращий фільм іноземною мовою" за стрічку "Велика краса".

Реклама
Паоло Соррентіно під час знімання серіалу "Молодий Папа", 2018

Соррентіно порівнюють з легендарним Федеріко Фелліні. У них схожий стиль і теми, у їхніх стрічках багато чуттєвих і сюрреалістичних образів, зрушення моральних цінностей за допомогою сатири, ексцентричні персонажі з дивними рисами, екзистенційна туга, а також характерні відступи від оповіді в ім’я тематичного розмаїття.

Хоча всі вищезазначені речі характеризують творчість італійця, мабуть, найхарактернішою рисою Соррентіно є його інстинктивна здатність візуалізувати свої фільми очима художника — яскравими барвами й багатою історією — і водночас писати сценарії пером романіста.

<b>Paolo Sorrentino</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.