До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Зірка народилася: Леді Ґаґа та інші музиканти, які стали акторами

Талановита людина талановита в усьому? Багато музикантів в різний час пробували себе в кінематографі, але не всі з них виявилися талановитими акторами. З нагоди виходу в прокат фільму "Зірка народилася" з Леді Ґаґою в головній ролі, Vogue UA згадує фільмографію деяких музикантів, які пробували себе у ролі акторів.

Леді Гага і Бредлі Купер у "Зірка народилась"
Шер

Шер стала мегазіркою ще з моменту виходу на сцену як частина дуету Сонні і Шер в середині 1960-х років. Першу роль у кіно Шер отримала в тому ж десятилітті (вона зіграла модель в серіалі "Агенти А.Н.К.Л."). Незабаром після цього співачка дебютувала на Бродвеї в постановці Роберта Олтмена "Приходь до мене на зустріч, Джиммі Дін, Джиммі Дін" і виконала цю ж роль в кіноверсії вистави 1982 року, за що отримала номінацію на "Золотого глобуса". 1983 року Шер знялася разом з Меріл Стріп і Куртом Расселом у фільмі "Сілквуд", отримала приз "Найкраща жіноча роль" на Каннському кінофестивалі через два роки за роль у фільмі Пітера Богдановича "Маска" 1985 року. Продовжила співачка грати у таких проектах як "Іствікські відьми", "Влада місяця", "Русалки" та зовсім недавно з'явилася в другій частині мюзиклу "Mamma Mia! 2".

Реклама
Мадонна

1985 року, менш ніж через рік після того, як вона випустила свій альбом Like A Virgin, Мадонна зіграла одну зі своїх найбільш культових ролей у фільмі режисера Сьюзен Сейдельман "Відчайдушно шукаю Сьюзен". Але визнання критиків співачка заслужила тільки через 10 років, коли 1996 року виграла "Золотого глобуса" за найкращу жіночу роль у фільмі "Евіта". Мадонна також зіграла з Рупертом Евереттом і Бенджаміном Бреттом в драмі 2000 року під назвою "Найкращий друг" і отримала епізодичну роль у фільмі про Джеймса Бонда "Помри, але не зараз" 2002 року.

Вілл Сміт

Вілл Сміт успішно почав свою кар'єру з репером з Джеффом Таунсом під псевдонімами DJ Jazzy Jeff & Fresh Prince, коли Сміт все ще був підлітком. 1986 року перший сингл дуету Girls Is not Nothing But Trouble став хітом; їх дебютний альбом 1987 року Rock the House потрапив в Billboard Top 200. 1991 року NBC представили комедію "Принц з Беверлі-Гіллз", в якій він знімався протягом шести сезонів перш ніж потрапити в Голлівуд. Акторська кар'єра Сміта почалася з фільму "Погані хлопці" 1995 року, а далі вже були "День незалежності" 1996 року і "Люди в чорному" 1997 року. А вже 2001 року була перша номінація на "Оскара" за роль у фільмі "Алі".

Квін Латіфа

Квін Латіфа – одна з усього лише п'яти хіп-хоп та R&B виконавців, які коли-небудь отримували номінацію на "Оскара" за акторську гру. Але перш ніж вона знялася в ряді фільмів: "Чикаго", "Перукарня 2: Знову в справі", "Салон краси", "Лак для волосся" і в хіті 2017 року "Ульотні дівчата", вона була (і є) успішним музикантом.

Бейонсе

Destiny's Child вже була досить відомою групою на той час, як Бейонсе знялася в своєму першому великому фільмі. Вона зіграла у фільмі "Остін Паверс: Ґолдмембер" 2002 року. Після цієї ролі співачка з'являлася у фільмах "Боротьба зі спокусами" (2003) і "Рожева пантера" (2006) перш, ніж приступити до однієї з головних ролей у своїй кар'єрі – фільму "Дівчата мрії". Пізніше вона знялася в картинах "Кадилак Рекордс" (2008) і "Одержимість" (2009), а також озвучила левицю Налу – персонажа в римейку "Короля Лева", який покажуть 2019 року.

Дженніфер Гадсон

Через два роки після того, як Дженніфер Гадсон посіла сьоме місце в телешоу American Idol, вона отримала "Оскара" за роль Еффі у фільмі "Дівчата мрії". Також Дженніфер Гадсон зіграє Арету Франклін в майбутній біографічній картині, присвяченій легендарній співачці.

Джастін Тімберлейк

Джастін Тімберлейк почав свою кар'єру в телевізійному серіалі "Клуб Міккі Мауса" (разом з Раяном Гослінгом, Брітні Спірс, Крістіною Агілерою). Але визнання як актор Джастін не отримав до тих пір, поки не розпалася його група 'NSync. Пізніше він виграв дві премії Emmy за участь в шоу Saturday Night Live і почав зніматися у фільмах: "Соціальна мережа", "Погана вчителька", "Секс по дружбі", "Альфа Дог" і "Всередині Люїна Дейвіса". Крім зйомок весь цей час Тімберлейк також займався своєю музичною кар'єрою випустив п'ять студійних альбомів.

Ріанна

Перша поява Ріанни на великому екрані була пов'язана з її музичною кар'єрою: вона зіграла саму себе у фільмі "Добийся успіху 3: Все або нічого", пізніше вона почала братися за більш складні ролі. Спершу з'явилася у фільмі 2012-го року "Морський бій" в образі офіцера, 2014-го зіграла Місячну богиню в фільмі "Енні", а 2017 року співачку Баббл в картині "Валеріан і місто тисячі планет". Також цього літа відбулася прем'єра блокбастера "Вісім подруг Оушена", де Ріанні дісталася роль хакера з прізвищем Дев'ятка.

Леді Ґаґа

Участь в драматичному фільмі "Зірка народилася" може бути найбільшою і найважливішою роллю Леді Ґаґи на сьогодні. Але це не перший раз, коли співачка з'являлася на великому екрані. Коли їй було 15 років, Стефані Джерманотта зіграла в епізоді серіалу "Сопрано". Через роки, після досягнення популярності в світі поп-музики, Ґаґа знялася у фільмі "Місто гріхів 2: Жнка, заради якої варто вбивати" 2014-го, а пізніше співачка з'явилася в двох сезонах серіалу "Американська історія жахів" і навіть виграла "Золотого глобуса" за роль у "Американська історія жахів: Готель".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.