До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Netflix не братиме участі в Каннському кінофестивалі

Ті, хто стежать за новинами Каннського кінофестивалю, пам'ятають, що минулого року його президент Тьєррі Фремо заборонив у Каннах показувати фільми виробництва Netflix у зв'язку з тим, що вони не були в кінопрокаті. Незважаючи на те, що Netflix і Каннський кінофестиваль зараз на стадії перемовин, стрімінговий гігант і цього року не покаже жодного фільму на кінофестивалі. Про це повідомляє Variety.

За словами Variety, Тед Сорондос з Netflix і Тьєррі Фремо зустрічаються вже не вперше після гучного конфлікту минулого року, після якого Netflix відвезли "Рому" Альфонсо Куарона до Венеції, де фільм виграв "Золотого лева". Проте, рішення, яке дозволило б Netflix повернутися у програму Каннського фестивалю, поки не знайдене.

Реклама
Кадр з фільму "Рома"

У результаті Канни знову втратять кілька відмінних фільмів. Найбільш очікуваний серед них – "Ірландець" Мартіна Скорсезе з Аль Пачіно і Робертом де Ніро в головних ролях. Спочатку була ймовірність того, що постпродакшн "Ірландця" буде готовий до травня, але копіткі спецефекти привели до того, що фільм не буде готовий до Канн і, ймовірно, буде представлений на Венеціанському кінофестивалі в вересні, перед виходом у прокат у кінотеатрах.

Аль Пачіно і Роберт де Ніро на зйомках фільму "Ірландець"

Серед картин, що не покажуть у Каннах, також зазначена стрічка "Пральня" Стівена Содерберга з Меріл Стріп у головній ролі, проект з поки невідомою назвою від Ноа Баумбаха, "Король" з Тімоті Шаламе, Uncut Gems братів Сефді.

Нагадаємо, що конфлікт розгорівся два роки тому після того, як Netflix показали в Каннах фільм "Окча" і стрічку Баумбаха "Історії сім'ї Майровіц". Почався бунт французьких власників кінотеатрів, розсерджених через практику Netflix робити фільми доступними на їх ресурсі відразу після прем'єри. Зазвичай такий процес у Франції вимагає 36-місячного очікування після випуску фільму в кінотеатрах, перш ніж він зможе вийти на стрімінгову платформу.

Бред Пітт у фільмі "Одного разу в Голлівуді"

Канни корилися волі протестантів, так створили правило, згідно з яким жоден фільм не може претендувати на нагороду фестивалю, якщо він не призначений для показу у французьких кінотеатрах. У відповідь компанія Netflix вийшла з конкурсу фестивалю. Список учасників Канн 2018 року зазнав різкої критики за слабку американську присутність, а відсутність Netflix в офіційному відборі було однією з найбільш обговорюваних проблем фестивалю. Але незважаючи на відсутність фільмів Netflix, цього року програма "американського фронту" стає все сильнішою. Зокрема, найбільш очікуваним американським проектом напевно стане Квентін Тарантіно з його "Одного разу в Голлівуді".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.