До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як Алісія Вікандер готувалася до ролі Лари Крофт

16 березня в світовий прокат виходить "Tomb Raider: Лара Крофт". Щоб вжитися в роль, актриса Алісія Вікандер займалася скелелазінням і набрала 6 кг м'язової маси.​

Перевтілитися в Лару Крофт Алісії Вікандер було легше, ніж кому-небудь: в дитинстві Вікандер професійно займалася балетом і навіть закінчила Королівську школу балету в Стокгольмі. Проте, навіть попри прекрасну форму 29-річної актриси, підготовка до фільму зайняла шість місяців.

Реклама

Величезні груди, вузька талія, крихітні шорти – таку Лару Крофт, жінку-археолога, зображували в комп'ютерній грі Tomb Raider, випущеній у 1996 році. Спортивна, сексапільна, смілива – Лара Крофт миттєво стала секс-символом для підлітків того часу. В екранізаціях 2001 і 2003 років її зіграла Анджеліна Джолі. Через 15 років Голлівуд вирішив вивести в світ нову Лару Крофт – у виконанні оскароносної актриси Алісії Вікандер.

Цікаво, що на цю роль продюсери і режисер також розглядали Кару Делевінь і Дейзі Рідлі. Алісія Вікандер, яку в підсумку вибрали, каже, що тепер Лара Крофт вже не секс-бомба, а скоріше "олімпійський спортсмен", а на зміну коротких шортів прийшли зручні спортивні штани. "Нам не потрібен картонний голлівудський герой. Наша героїня – дівчина з плоті і крові", – говорить режисер Роар Утхауг.

"Tomb Raider: Лара Крофт" знімали в Південній Африці протягом шести місяців. Чого тільки не робить Лара Крофт за сюжетом: стріляє з лука, ганяє на велосипедах, лазить по скелях, плаває, займається змішаними бойовими мистецтвами. Актори, які разом з Вікандер працювали на знімальному майданчику, кажуть, що актриса дуже дисципліновано ставилася до тренувань і не пропускала жодного.

За ідеальну форму Вікандер у фільмі відповідав шведський тренер Магнус Лігдбек. Колишній хокеїст, Лігдбек професійно займається підготовкою акторів до складних ролей: наприклад, він готував Александра Скарсгарда до фільму "Тарзан. Легенда". З Вікандер вони працювали більше шести місяців: за цей час актрисі потрібно було набрати м'язову масу, не менше шести кілограм. Метод Лігдбека полягає в уникненні звичних тренувань в спортивному залі: замість цього в хід пішли бойові мистецтва, стрільба з лука та плавання, а також легка атлетика. Деякі тренування в Алісії були кожен день, а ось скелелазіння – тільки 2 рази на тиждень.

"Люди думають, що їм потрібно годинами сидіти в спортзалі, – каже тренер. – Але це не так: іноді досить години кардіонавантаження зранку, а потім просто активно провести цілий дня. Вся справа в тому, як ви себе почуваєте і який спосіб життя ведете". За словами Магнуса Лігдбека, Алісія Вікандер виявилася дуже працьовитою ученицею і навіть відмовлялася брати вихідні від тренувань. Проте, після зйомок в "Ларі Крофт" Алісія все ж взяла невелику паузу: вирушила у весільну подорож з Майклом Фассбендером на Ібіцу, а після зайнялася облаштуванням їхнього нового будинку в Лісабоні. Тим часом на підході вже два нових фільми з актрисою: "Занурення" Віма Вендерса та "Ейфорія", шведський фільм, де Вікандер грає разом з Євою Грін і Шарлоттою Ремплінг.

Читайте також:


14 найбільш естетичних фільмів про кохання

Фільм тижня: "Я, Тоня" Крейга Гіллеспі

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.